NIKADA NEĆE IZAĆI NA SLOBODU Dejan iskasapio nožem Dušanku posle raskida, evo kako će izdržavati kaznu!
: FACEBOOK/PRINTSCREEN/DEJAN DABOVIĆ

Nekadašnji vaterpolista Dejan Dabović iz Herceg Novog nasred ulice je nožem iskasapio bivšu devojku Dušanku Jocović samo zato što nije htela da mu se vrati nakon raskida. On je osuđen na kaznu doživotnog zatvora, a sada je poznato i kako će je izdržavati.

Jezivo ubistvo dogodilo se 26. decembra 2019. u Novom Sadu, a Dabović je 24. marta ove godine osuđen na doživotnu robiju koju je počeo da izdržava prošle nedelje.

Tokom suđenja je utvrđeno da je Kako je Dabović je nakon prepirke četiri puta ubo Dušanku po vratu i grudima i naneo joj druge povrede nožem, koji je doneo kada je iz Herceg Novog dan ranije kada je došao u Novi Sad gde je nesrećna devojka živela i radila. Dušanka je desetak minuta trpela bolove jakog intenziteta i od teških povreda izdahnula.

"Poslednjih godinu dana, otkako sam u pritvoru, stalno razmišljam o tome šta sam uradio i kajem se. Sećam se da sam Dušanku udarao pesnicama po glavi i ničega više. Ne znam kada sam izvadio nož. Sledeće čega se sećam je dolazak u sobu u hostelu", ispričao je svojevremeno Dabović pred sudom izjašnjavajući se o slučaju.

Ivana Josifović, sudija novosadskog Više suda, prilikom izricanja presude rekla je da je on tukao i ubadao Dušanku dok se ona bukvalno borila za vazduh.

"Ovo je teško ubistvo, okrivljeni je izvršio zločin iz bezobzirne osvete, u želji da Dušanki vrati nesrazmernim zlom zbog zla koje je smatrao da je njemu naneto raskidom dugogodišnje emotivne veze", naglasila je tada sudija.

Da podsetimo, osim Dejana Dabovića, na najtežu kaznu predviđenu Krivičnim zakonikom Srbije osuđen je i Ninoslav Jovanović (48), poznatiji kao Malčanski Berberin, koji je istu počeo da izdržava u avgustu.

Izvor objašnjava da će Jovanović i Dabović u zatvoru imati isti tretman kao i zatvorenici koji nisu osuđeni na doživotnu, a smešteni su u zatvoreni deo kazamata.

"Oni se nalaze u istom režimu kao i ostali osuđenici. Imaju pravo na posete, pakete, šetnje, telefonski poziv. U zatvoru će obavljati predviđene aktivnosti, kao i svi ostali. Jedina razlika između njih i drugih kažnjenika je to što oni nikada neće izaći na slobodu", objašnjava sagovornik.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading