KONAČNO OTKRIVENO! Ovo je tajna Legijine frizure (FOTO)
EPA/SRDJAN SUKI

Pre neki dan u Srbiji je obeležen dan nacionalne zastave, da li ste znali da je Milorad Ulemek, bivši komandant Jedinice za specijalne operacije, kasnije osuđen za atentat na premijera, svojevremeno ofarbao kosu, ni manje ni više, nego u boje afričke države Senegal.

Godinama se spekulisalo zašto je to uradio i raspredane su razne priče o tome.

Glavni razlog njegovog farbanja kose u šareno više je nego zanimljiv. Te 2002. godine, naime, igrano je Svetsko prvenstvo u fudbalu u Japanu i Južnoj Koreji.

Senegal je od autsajdera na Mundijalu ubrzo postao apsolutni hit i bili čak favoriti mnogima.

KONAČNO OTKRIVENO! Ovo je tajna Legijine frizure (FOTO)

Facebook printscreen

 

Nekadašnji komandant “crvenih beretki” tokom pomenutog prvenstva navijao je za Senegal, koji je dogurao čak do četvrtfinala. Ulemek je, kako smo saznali, toliko voleo ovu afričku zemlju na Mundijalu da se, iako je bio pripadnik francuske Legije stranaca, kladio na Senegal protiv Francuske.

U tom meču, mali Senegal pobedio je sa 1:0 veliku Francusku u kojoj je tada igrao i čuveni Zinedin Zidan.

Legija je, posle te utakmice, postao bogatiji za nekoliko desetina hiljada evra.  Častio je bogato svoje saborce i prijatelje. Zadovoljan ishodom meča i zaradom na kladionici ofarbao je kosu u boje zastave države Senegal – zelenu, žutu i crvenu.  Neko vreme, čak i posle tog Svetskog prvenstva u fudbalu, Ulemek je nosio te boje.

Crvena i zelena boja ubrzo su se isprale, pa je to razlog zašto je Ulemek neko vreme bio plavušan i imao žutu kosu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading