NEĆETE JE PREPOZNATI Vikipedija dobija novi izgled, opcije i funkcije

Potpuno novi dizajn jedne od najpopularnijih internet-stranica tebalo bi da bude završen do kraja sledeće godine. Tako će konačno, nakon čitavih deset godina Vikipedija dobiti novi i moderniji izgled

Vikipedija
Vikipedija, Foto: Youtube/Printscreen

Najpoznatija internet enciklopedija i sastavni deo internet-kulture sadrži na milione članaka koje bilo ko može da uređuje. Svako od korisnika može da dopiše šta god misli da je relevantno o brojnim temama.

Koristite li Vikipediju?

Ukupan broj glasova: 46

  • Da, naravno: 89% (41)
  • Ne, suviše mi je nepouzdana: 11% (5)

Iako ima i svojih mana, ipak je to i dalje jedan od prvih izvora informacija na koje nailazimo, a koje u drugom koraku svakako možemo da proverimo ukoliko je potrebno.

Za redizajn internet enciklopedije su se odlučili, kako su naveli, pre svega da bi se prilagodili novim korisnicima i kako bi "osvežili" sadašnji izgled.

Neke od inovacije su to što će biti dodat poseban "propadajući" meni, koji bi trebalo da olakša komentarisanje članka. Na levoj strani, takođe, nalaziće se i pristupačni meni za menjanje jezika.

Pretraga bi takođe trebalo da se izmeni, a logo će biti znatno smanjen. Sve inovacije planirane su za kraj sledeće godine a vi ih možete pogledati ovde.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi