usb
shutterstock
usb

shutterstock

 Foto: shutterstock

Znamo da se USB koristi za čuvanje podataka, te da na njega možemo da kopiramo i skladištimo sve što nam je bitno, od fotki i muzike do važnih dokumenata. Ipak, postoji još nekoliko načina na koje možete koristiti ovaj uređaj, a kada saznate za šta sve može da vam bude koristan, više se nećete odvajati od njega.

Zaključajte i otključajte računar

Za ovu radnju treba vam samo USB stik i jedna besplatna aplikacija koja se zove PREDATOR. Zahvaljujući ovoj aplikaciji, vaš fleš će se pretvoriti u daljinski upravljač kojim ćete moći da kontrolišete računar. Svaki put kada poželite da zaključate svoj računar, a USB je u kućištu, jednostavno ga iskopčajte i računar će se zaključati. Nakon što se vratite, samo ga vratite nazad i računar će biti otključan.

Brzo spajanje na Wi-Fi

Windows operativni sistem omogućava korisnicima da snime lozinke i sve druge informacije koje se odnose na neku Wi-Fi mrežu na USB. Nakon što ste te informacije snimili na stik, možete ga koristiti kako biste se brzo i lako povezali na internet da ne morate iznova i iznova da ukucavate lozinku.

Instalirajte prenosni mrežni server

Ukoliko ste stručnjak za mreže i bavite se internet stranicama, u tom slučaju na svoj USB možete da instalirate Server2Go i pretvorite ga u pravi mali prenosivi mrežni server. Nakon instalacije paketa, USB možete uključiti u bilo koji računar i u tren oka pokrenuti svoj server bez bilo kakvih instalacija.

Ubrzajte prebacivanje podataka

Ukoliko na računaru imate disk koji radi sporo i želite da poboljšate brzinu prebacivanja i kopiranja podataka, koristite „ReadyBoost“. To je opcija koja se pojavi čim ubacite fleš. Kako biste to omogućili, desnim klikom kliknite na USB stik unutar Windows Explorera. Izaberite „properties“, pa opciju „ReadyBoost“. Nakon toga, Windows će vam omogućiti poboljšavanje brzine rada diska.

Nema instalacija

Još jedna stvar u vezi USB-a je to što s njima možete koristiti i velik broj aplikacija. Ono što je dobro kod toga jeste što ih možete pokretati i koristiti sa USB-a a da ih ne instalirate.

 

Tagovi