NAJBRUTALNIJI ODGOVOR KRIVOKAPIĆU OD DEMOKRATSKOG FRONTA Niste vi gutali suzavac i bili proganjani od režima
EPA

 Pismo prenosimo integralno:

“Gospodine Krivokapiću,

Neću Vam dozvoliti da na jedan krajnje perfidan način vodite ratove, preko mojih leđa, sa jednim od lidera DF-a Andrijom Mandićem. Imali ste priliku, više puta, da se uvjerite, da se ja ne libim da Vam iskreno kažem u oči šta mislim, kako na zatvorenim sastancima, tako i pred licem javnosti. Ja sam vrlo jasna, i ne mijenjam svoje temeljne principe od saziva do saziva, ili od sjednice do sjednice, za razliku od Vas, koji i neprespavate, a promijenite stav i demantujete sami sebe.

Morate da znate da je DF nastao na platformi istorijskog pomirenja Srba i Crnogoraca u Crnoj Gori, smjeni Đukanovićevog režima i ponudi suporiornog progama. Osnovali su ga Nova srpska demokratija i Pokret za promjene koji je i tada u projekat DF-a ugradio svojih pet poslanika, koliko ih ima i dan danas.

Treba da znate i to da je Pokret za promjene, građanska, proevropska, moderna partija, koja baštini vrijednosti multikulturnog i multietničkog sklada, suživota i ne zasniva svoje djelovanje na mržni protiv bilo koga naroda.

Gospodine Krivokapiću, krajnje je bezočno da maniplišete i mene pokušavate da svađate sa Srbima ili bilo kojim drugim narodom. Vi ste poslednja osoba koja ima pravo da prebrojava odakle mi crpimo glasove, jer ste došli niotkuda i sa svojom ekipom nam oteli pobjedu. Ja sam ta koja se tridest godina borim za svoje ideale i podnosim žrtvu, i opet bi to uradila i uradiću ako treba. Niko me u tome ne može zaustaviti. Ja sam ta koja sam više od dvadeset noći spavala ispod šatora na platou ispred Skupštine i po kiši i po vjetru, da bi uzdrmali Đukanovićev režim. Ja sam ulazila u klinč sa policijom, mene su trovali suzavcima i gađali šok bombama. Mene su privodili radi Zakona o slobodi vjeroispovijesti, a ne Vas. Vi ste svih ovih robovskih trideset godina bili na toplom i sigurnom, u svakom smislu.

Gospodine Krivokapiću, ono što je šizofreno, a što Vi radite, je vaš providni pokušaj dodvoravanja srpskom biračkom tijelu. Negirate i namjerno prećutkujete osnovne odrednice usvojene Rezolucije o Srebrenici i kažete da ne bi ste glasali sa DPS-om. Pa Vi ste smijenili ministra Leposavića dominantno glasovima DPS-a, a ne ja, i to zbog nesmotrene izjave o baš toj Srebrenici za koju kažete da ne biste glasali.

Sad Vam niko ne valja od nas 41-og poslanika koji smo Vas podržali. DF od početka, a danas Vam ne valjuju ni Demokrate, ni SNP, ni DEMOS, ni CIVIS, niko.

Gospodine Krivokapiću, a bojim se da ne valjate Vi.

Vi ste postali glavni problem Crne Gore. Zbog Vašeg nečinjenja, ko zna zbog kojih razloga, nema još revizije kriminogene prošlosti. Crnom Gorom i dalje upravljaju kriminalci, šverceri i ubice. Njima odgovaraju međuetničke svađe i sukobi. Oni ih, osmišljavaju i podstiču, kako bi mogli u zaleđini da nastave šverc, i kako bi osujetili preispitivanje imovine, lustraciju, otvaranje dosijeja. Institucije sistema su i dalje hermetički zatvorene. Sve radite iza kulisa. Nema ništa od reformi. Sve to odgovara i raznim medijskim mešetarima i spin majtorima koji punom snagom vršljaju ovih dana. Svakim danom se sve više zadužujemo. Ekonomski i socijalni parametri su nam porazni. Prijeti nam kolaps.

Ono što je najopasnije je, da zbog Vas, nedoraslog toj odgovornoj poziciji, ekstremni nacionalizam, sa jedne i druge strane raste. Prijete nam sukobi. To bi bilo tragično po Crnu Goru i ne znam kako bi se, i da li bi se, mogli oporaviti. Multietnički sklad je preduslov za održivost i stabilnost zemlje. Meni je jasno da demokratizacija i ekonomski oproravak zemlje i građana je nemoguć u atmosferi stalnih svađa, međusobne mržnje i tenzija, a Vi ih svojim nečinjenjem, isključivošću i uplitanjem crkve tamo gdje joj prirodno mjesto nije, podstičete. Manipuliše se vjerom, najtananijom ljudskom intimom, sve je više estradnih vjernika, provlači se crkva kroz političko blato. Vi ništa ne činite da to zaustavite, čak naprotiv.

Gospodine Krivokapiću,

Nijeste vi dorasli ovoj funkciji, pošteno je da to priznate i prepuste to nekome ko ima skoposti da napravi jasan otklon i rez prema poraženom režimu, uradi reviziju prošlosti, privede pravdi sve one koji su od Crne Gore napravili privatnu državu, uspostavi nezavisne institucije i sprovede neophodne reforme”, navodi se u pismu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading