KRIVOKAPIĆ SE OBRATIO JAVNOSTI Prelomni trenutak desio se u 4.20, kada sam rekao da idem
EPA/BORIS PEJOVIC

 

Premijer Crne Gore obratio se javnosti povodom događaja na Cetinju u vreme ustoličenja mitropolita Joanikija.

Ustoličenje mitropolita Joanikija bilo je povod da se određene strukture, koje pripadaju određenom delu politike, koja od 30. 8. pokušava da prekroji izborne rezultate, destabilizuju Crnu Goru, rekao je Krivokapić.

„To je bio vršni trenutak da se ostvari ono što nije ostvareno, destabilizacija Crne Gore, uvođenje haosa, nereda i nepoštovanja zakona. Zahvaljujući odlučnoj akciji Uprave policije i svih policajaca, sa delom angažovanja Vojske, proteklo je ono što je najvažnije bez bilo kakvih povreda, koje su u jednom periodu bile tretirane kao visoko rizičan događaj sa nesagledivim posledicama“, rekao je Krivokapić.

KRIVOKAPIĆ SE OBRATIO JAVNOSTI Prelomni trenutak desio se u 4.20, kada sam rekao da idem

Tanjug

 

 

Krivokapić je obelodanio i šta je bio prelomni trenutak da se sprovede akcija obezbeđivanja ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju.

Na pitanje da li je smenjen direktor policije Zoran Brđanin i da li se razmatra smena ministra policije Sergeja Sekulovića zbog propusta na Cetinju, Krivokapić nije konkretno odgovorio.

 

KRIVOKAPIĆ SE OBRATIO JAVNOSTI Prelomni trenutak desio se u 4.20, kada sam rekao da idem

Foto: Printscreen

 

 

Kako je kazao, niko ko je odgovoran neće biti pošteđen, bez obzira na funkciju i partiju i da će svi koji su se na neki način ogrešili prema zakonu, odgovarati.

„U komandnom delu odgovornosti će biti preispitan svaki čin svakog pojedinca koji je obezbedio ili nije obezbedio, uradio ili ne, delovao ili ne i to će u sledećih sedam dana biti urađeno“, rekao je premijer Crne Gore.

Krivokapić je rekao i da se vodio psihološki rat, da je bilo medijskog i spinovanja preko društvenih mreža, a da je u destabilizaciji korišćen i „softver koji mogu da imaju samo legitimne službe bezbednosti“.


Što se tiče odluke da se savetnik crnogorskog predsednika Mila Đukanovića Veselin Veljović, koji se tereti za napad na službeno lice tokom protesta na Cetinju, pusti da se brani sa slobode, Krivokapić je rekao da „ne može čudom da se načudi“.

„Pravosuđe je zarobljena institucija“, rekao je Krivokapić.
 

Bonus video: 

 


 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading