SKANDALOZNA ODLUKA CRNOGORSKOG SUDA Veselin Veljović, "komandant" bogoboraca koji su divljali Cetinjem poslao i više nego ciničnu poruku
Printscreen

Veselin Veljović, savetnik predsednika Crne Gore i „komandant“ bogoboraca koji su divljali Cetinjem uoči ustoličenja mitropolita Joanikija, kazao je da je odluka sudije za istragu cetinjskog Osnovnog suda da mu se ukine pritvor potvrda „da Crna Gora ima kapacitete i institucije“ i „časne i odgovorne pojedince i nezavisno sudstvo“.

„Za mene je Crna Gora vjerujem kao i za sve Crnogorke i Crnogorce ideal i zbog toga mi je drago što sam danas na Cetinju i što sam prethodna 24 sata proveo u pritvorskim prostorijama na Cetinju, zbog ideje slobodne demokratske evropske Crne Gore“, opisao je Veljović po izlasku sa saslušanja vlastito poimanje pokušaja državnog udara i ukidanja osnovnih ljudskih prava.

Kazao je i da je veruje da je ovde reč ne o činjenicama i ne o istini „nego o političkom progonu i osveti premijera Krivokapića i potpredsednika Vlade Abazovića“.

Veljović je pušten da se brani sa slobode, nakon što sudija za istragu cetinjskog Osnovnog suda nije prihvatio predlog tamošnjeg tužilaštva da mu se odredi pritvor do 30 dana.

Tužilaštvo Veljovića, dojučerašnjeg direktora Uprave policije, sumnjiči da je tokom jučerašnjih protesta povodom ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija na Cetinju, počinio krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Tužilaštvo mu je bilo odredilo zadržavanje do 72 sata zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i bojazni da bi ostankom na slobodu mogao uticati na svedoke.

Prema tvrnjama potpredsednika Vlade Crne Gore Dritana Abazovića upravo je dugogodišnji šef pollicije predvodio napad na njegove doskorašnje kolege.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading