IZVRŠEN VELIKI PRITISAK NA CRKVU Evo kako je došlo do odustajanja od ustoličenja na Cetinju

Alo.rs | Crna Gora 04.09.2021 23:16

Skandal neviđenih razmera.

Printscreen

 

Vest da je doneta odluka da se odustane od ustoličenja mitropolita Joanikija na Cetinju šokirala je javnost i sve vernike. 

Prema našim saznanjima Dritan Abazović i Zdravko Krivokapić ubedili su patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija da se odustane od ustoličenja na Cetinju. 

Već tokom dana, dok je trajala pobuna komita sa kordonom policije, sumnjalo se da do ovoga može doći, a kada su objavljene fotografije Dritana i direktora uprave policije Crne Gore, Zorana Brđanina, zajedno sa Joanikijem i Porfirijem, odmah je bilo jasno koliko se vrši pritisak na SPC. 

Umesto da obezbede da verski čin protekne u najboljem redu, oni su iskoristile komite da unapred pripremljen scenario sprovedu u delo, a to je da se odustane od ustoličenja na Cetinju. 

Sumnjiv je, takođe i dolazak Mila Đukanovića na Cetinje u kasnim večernjim satima. 

Njega su ekstrmisti dočekali ovacijama, a on je sve vreme sedeo u jednom kafiću i pravio planove kojim bi sprečio sutrašnje ustoličenje u gradu ispod Lovćena.

Komite su poručile da će ostati na barikadama čitave noći dok Srpska pravoslavna crkva ne odustane od namere da ustoličenje Joanikija bude u Cetinjskom manastiru.

Expand player
Pogledajte više