protest na cetinje
Foto: Printscreen/YouTube/ RTV Cetinje

„Ljude smo dočekivali, znamo kako se ljudi dočekuju. On nije čovek za Crnu Goru. Mi nismo danas došli, ni ovi građani, ni policija, ni mi njih da bijemo ni oni nas da biju. Ovo je slobodarski narod, ovo Cetinje neće trpeti Andriju Mandića, 30 godina njegovog fašizma. On je sad došao na vlast spaljivanjem knjiga. Književnik Nikolaidis je spaljen u Herceg Novom, čije je to maslo nego Andrije Mandića. Čije je maslo u Pljevljima nego gradonačelnika koji nosi tuđe zastave i veliča, i kaže da je ta zastava starija od ove zastave. Zna se koju je Srbija imala zastavu. Ako ko malo istorije zna, oni su imali zastavu sa svinjskom glavom dok smo mi imali ovu zastavu“, rekao je Perović ovu sramnu tezu.

I pored činjenice da se Perović poziva na zastavu iz Prvog srpskog ustanka, i činjenice da je veprova glava česta u svetskoj heraldici, ovaj cetinjski domoljub pokušava da ponizi Srbiju i srpski narod Crne Gore tom činjenicom.

Perović je nastavio i kazao da Mandić negira Crnogorce, Hrvate, Albance, Muslimane.

„Oni su svu istoriju poremetili. Ovo je naša zastava, slobodarska zastava, Mandić je protiv nezavisne Crne Gore. On negira Crnogorce, Hrvate, Albance, Muslimane. Njegovi su idoli Karadžić i Mladić, ratni zločinci, na čelu sa vojvodom Šešeljem“, poručio je Perović.

Alo/Borba.me

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading