BANKA INTESA Najbolja banka u Srbiji u 2022. godini
Promo

Banca Intesa je po osmi put, treću godinu zaredom, nagrađena priznanjemBanka godine u Srbiji’’ koje tradicionalno dodeljuje renomirani finansijski časopis Finance Central Europe, dok je Draginja Đurić, predsednik Upravnog odbora Banca Intesa i savetnik direktora Divizije internacionalnih banaka članica Intesa Sanpaolo grupe za CEE oblast – Hrvatsku, Slovačku i Srbiju, i ove godine proglašena za najboljeg bankara jugoistočne Evrope i Srbije.

Pored nagrade za najbolju banku na tržištu Srbije u 2022. godini, koja joj je dodeljena na osnovu analize ukupnog poslovanja, sa posebnim fokusom na stope prinosa na aktivu i kapital (ROA i ROE), Banca Intesa je dobila i priznanja za najbolju banku u Srbiji u 2022. godini u pogledu aktive, kapitala i bruto dobiti.

- Čast nam je što je časopis Finance Central Europe i ovoga puta prepoznao poslovni uspeh koji je Banca Intesa ostvarila i u visoko konkurentnom i izrazito složenom tržišnom okruženju. I u takvim okolnostima, nastavili smo rad na uvođenju inovacija i unapređenju ukupnog poslovnog modela, što nam je omogućilo da budemo agilniji i relevantniji i klijentima pružimo još naprednije iskustvo u interakciji sa bankom. Digitalna transformacija i u narednom periodu ostaje naš ključni prioritet kako bismo bili uspešna, inovativna i održiva banka za budućnost koja će na još adekvatniji način odgovoriti na rastuće potrebe klijenata - izjavio je Darko Popović, predsednik Izvršnog odbora Banca Intesa.

BANKA INTESA Najbolja banka u Srbiji u 2022. godini

Promo

 

Magazin Finance Central Europe prepoznao je po osmi put, treću godinu zaredom, i profesionalni doprinos Draginje Đurić razvoju i napretku bankarskog sektora i dodelio joj nagrade za bankara godine jugoistočne Evrope i Srbije.

- Ukazana priznanja vidim kao potvrdu ne samo ličnog doprinosa ostvarenju poslovnih ciljeva Banca Intesa i daljem razvoju finansijskog tržišta, već i izuzetne posvećenosti celokupnog profesionalnog tima banke i velike podrške matične Grupe, na čemu im ovom prilikom zahvaljujem. Rad na sveobuhvatnoj promeni našeg poslovnog modela sa fokusom na potrebe, iskustvo i zadovoljstvo klijenta, uz dalju diversifikaciju ponude, omogućio nam je da još jednom potvrdimo lidersku poziciju i ostanemo stabilna potpora privredi, građanima i celokupnoj društvenoj zajednici - izjavila je Draginja Đurić.

Banca Intesa, članica međunarodne bankarske grupe Intesa Sanpaolo, je vodeća banka na tržištu Srbije prema ukupnoj aktivi, kapitalu i depozitima klijenata. Banka posluje sa 1,37 miliona klijenata u segmentu građana i privrede, kojima nudi inovativne proizvode, uslugu najvišeg kvaliteta i jedinstveni spoj razvijene poslovne mreže i digitalnih servisa.

Časopis Finance Central Europe predstavlja važan izvor finansijskih i poslovnih informacija sa tržišta centralne i istočne Evrope. Magazin svake godine bira najuspešnije bankare i banke u 13 zemalja jugoistočne Evrope i priprema godišnje liste banaka prema najvažnijim pokazateljima poslovanja.

Banca Intesa ad Beograd, članica grupe ,Intesa Sao Paolo je vodeća banka na domaćem tržištu, pouzdan partner za 1,37 miliona klijenata, fizičkih i pravnih lica. Sa ukupnom aktivom od 6,3 milijardi evra, ukupnim depozitima klijenata od 4,9 milijarde evra i kapitalom u iznosu od jedne milijarde evra, Banca Intesa predvodi listu najuspešnijih banaka u Srbiji. Zahvaljujući jedinstvenom spoju digitalizacije poslovnih procesa i razvijene mreže od 147 ekspozitura širom Srbije, kao i stalnoj usmerenosti na potrebe građana i privrede, inovativnim proizvodima i usluzi najvišeg kvaliteta, banka ostvaruje stabilne rezultate u svim oblastima poslovanja.

Intesa Sanpaolo je vodeća bankarska grupa u Italiji koja servisira potrebe domaćinstava, kompanija i realne ekonomije, sa značajnim međunarodnim prisustvom. Jedinstveni poslovni model Intesa Sanpaolo grupe čini je evropskim liderom u oblastima upravljanja bogatstvom, zaštite imovine i savetodavnih usluga, sa fokusom na digitalnu sferu i finansijske tehnologije. Kao efikasna i izdržljiva banka, kao prednost ima svoje fabrike proizvoda u oblasti upravljanja imovinom i osiguranjem, koje su u celosti u njenom vlasništvu. Snažna posvećenost ESG temama grupe obuhvata pružanje 115 milijardi evra u kreditima za uticaj do 2025. zajednicama i za zelenu tranziciju, i 500 miliona evra kao podršku ljudima kojima je najpotrebnija, zbog čega je Intesa Sanpaolo pozicionirana kao svetski lider u pogledu društvenog uticaja. Intesa Sanpaolo posvećena je postizanju nultih neto emisija do 2030. u pogledu sopstvenih emisija, i do 2050. za svoj portfolio kredita i investicija. Kao angažovani pokrovitelj italijanske kulture, Intesa Sanpaolo stvorila je sopstvenu mrežu muzeja, zvanu Gallerie d’Italia, u kojoj se čuva umetničko nasleđe banke i koja služi kao lokacija za prestižne kulturne projekte. Vesti: group.intesasanpaolo.com/en/newsroom/news

Twitter: @intesasanpaolo LinkedIn: linkedin.com/company/intesa-sanpaolo

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading