posao
Foto: Alo/Foto: Alo/ilustracija

Najskuplja garaža, u četvrtom kvartalu prošle godine prodato je za vrtoglavih 63.000 evra!

Reč je o lokaciji u srcu prestonice, na opštini Stari grad. Primera radi, u Novom Sadu u centru grada, za 16 kvadrata sigurnog prostora za automobil, treba izdvojiti duplo manje novca.

Poslednjih godina, kupovina garažnog mesta postala je veoma isplativa investicija. Sve se više solitera podiže, i parkiralište u okviru stambenog kompleksa postalo je imperativ. Imajući u vidu da veliki broj porodica funkcioniše sa dva automobila, gradske ulice postaju tesne za privremeno ostavljanje vozila. Gotovo je nemoguće u strogom centru Beograda iznajmiti garažno mesto za manje od 150 evra, jer ono što je povoljnije, kažu vlasnici ovakve vrste nekretnina, ode odmah.

- Imam dva garažna mesta, jedno u najnižoj etaži zgrade, drugo u okviru dvorišta - priča nam svoje iskustvo Beograđanka Ana R.

- Spustila sam cenu na 130 evra, iako bih zbog lokacije na Dorćolu mogla da zaradim i više, ali mi je prioritet da ga izdam. I zaista, po oglašavanju su odlazila kroz pola sata.

Kirija za pola godine

Kako kaže sagovornica Novosti, čovek koji je unajmio garažu od nje, bez ikakvog cenjkanja platio je kiriju za narednih pola godine, i nekoliko puta pitao ju je da li bi ga prodala. Gotovo po pravilu, ljudi kojima je iznajmljivala do sada dragoceno mesto za parking, prekidali su saradnju tek kada su se odselili iz tog kraja Beograda.

- Novac koji sam uložio u kupovinu garaže, bila je jedna od boljih finansijskih odluka. Parkiralište ne zahteva bilo kakvo ulaganje, osim u daljinski ključ. Čak i vrata od garaže, ukoliko se pokvare zajednički plaćaju korisnici, odnosno stanari. Ni porez nije veliki. A godišnja dobit od par hiljada evra, svakako je značajna za kućni budžet - otkriva još jedan vlasnik garaže Vujadin T.

- Najtraženije lokacije su u centralnim delovima grada Novog Sada i u okolini, kao što su Grbavica, Podbara, Stari grad - navode u agenciji.

(Novosti)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading