Firme iz Srbije na Međunarodnom privrednom sajmu u Tirani
Foto: Arhiv PKS iz 2021.godine

Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS) organizuju nastup 32 naše firme na Nacionalnom štandu Srbije.

Sajam u Tirani je među najznačajnijim i najposećenijim manifestacijama u regionu i odlična prilika za privrednike da promovišu svoje proizvode, upoznaju nove trendove, unaprede postojeće poslove i steknu nove kontakte i partnere, kako iz Albanije tako i sa drugih tržišta. Već su dogovoreni sastanci sa gotovo 100 albanskih kompanija koje se bave uvozom, distribucijom i trgovinom, ističe Aleksandar Radovanović, rukovodilac Centra za regionalnu saradnju PKS .

Firme iz Srbije na Međunarodnom privrednom sajmu u Tirani

Foto: Arhiv PKS iz 2021.godine

 

Na Nacionalnom štandu Srbije površine 326 m², predstaviće se: ALEKSANDAR MN, TEHNOGAMA, FEMAN, VALMAN, GEBI, RUMAPLAST, LEGAS GRUP, MILŠPED ALBANIJA, E-BOX LOGISTIC, NEVENA KOLOR, IGM MLADOST, ATM, POBEDA - MOTEL PREDEJANE, ASVEL PRO, WOODY WORLD, ZLATNI DELIŠES, FLUXTECHNOLOGY, MY SPOON, ČABAR PLAST, EXXOL, UNIPLAST, MTM Sirela, BIOLAND, TEHNOMARKET, PINK ćevabdžinice, CHEMOS, FRAGMAT-COR, ES KOMERC, REVITA, MLEKARA ŠABAC, SUNCE MARINKOVIĆ, STING, STANTECH. Srpske kompanije tradicionalno učestvuju po 18. put, a na sajmu će predstaviti i članice INVEJ grupe iz Srbije.

Albanija je značajno tržište za srpsku privredu i beleži se višegodišnji suficit u razmeni sa konstantnim rastom robne razmene. Robna razmena prošle godine bila je već za 23 odsto o

u odnosu na 2020. Spoljnotrgovinska robna razmena između Srbije i Albanije za devet meseci tekuće godine iznosila je 205,9 milion evra, što je za 18,2 miliona evra veća vrednost od vrednosti razmene u istom periodu 2021.

Tokom 2021. godine 1.113 privrednih subjekata poslovalo je sa albanskim partnerima, a perspektivni sektori za intenzivniju saradnju Srbije i Albanije jesu poljoprivreda, prehrambena, metalska, tekstilna industrija, kao i industrija plastike i nameštaja.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading