banja
Foto: Shutterstock

Do Banje Slankamen najlakše se dolazi auto-putem Beograd - Novi Sad. Nalazi se blizu Dunava, a odlikuje je izuzetno svež i čist vazduh.

Smeštena je na nadmorskoj visini od oko 80-ak metara. Prva stručna analiza mineralne vode urađena je davne 1876. godine. Nekoliko godina kasnije ova banja je dobila potvrdu o svojoj lekovitosti.

Vode Banje Slankamen u svom sastavu najviše sadrže soli, a otuda je došlo i njeno ime. Ostali lekoviti elementi ove vode su: jod, kalijum, magnezijum, barijum...

Rang lista

Foto: Shutterstock

 

 

Temperatura vode iznosi oko 18,4 stepena. Najznačajniji pomaci u razvoju Banje Slankamen ostvareni su 1964. godine. Uređen je banjski park, sređena šetališta. Nakon dugo vremena, ova banja je postala pravo turističko lečilište.

Cene smeštaja u Banji Slankamen

Cene smeštaja u blizini Banje Slankamen su vrlo povoljne. Apartmana koji se iznajmljuje iznosi 2.320 dinara. Ima spavaću sobu, dnevnu sobu i kupatilo. Apartman ima 30 metara kvadratnih, dostupan je besplatan internet i besplatan parking.

Pronašli smo još jedan apartman koji je oglašen na izdavanje po ceni od 3.200 dinara. Apartman ima 32 metra kvadratna. Na raspolaganju ima dvokrevetnu spavaću sobu, dnevni boravak, kuhinju i kupatilo. Dostupni su besplatan internet i parking.

novac

Foto: Shutterstock

 

 

Terapije koje se sprovode u Banji Slankamen

U Banji Slankamen nalazi se Specijalna bolnica za neurološka oboljenja i posttraumatska stanja „Doktor Borivoje Ggnjatić“ u kojoj se vrše sve banjske terapije i stručna lečenja.

Ova bolnica je, zapravo, specijalizovana za lečenje hemiplegije. Neke od terapija koje se sprovode u ovoj zdravstvenoj ustanovi su: fizikalna-kinezi terapija, elektro terapija, hidro terapija, radna terapija, piše Blic.

penzioneri

Foto: Shutterstock

 

 

Bolesti kojima se preporučuju terapije Banje Slankamen su:

  • Razni oblici reumatizma;
  • Posttraumatska stanja (stanja nakon hirurških intervencija i stanja nakon povreda na lokomotornom sistemu);
  • Ginekološke bolesti;
  • Oboljenja centralnog i perifernog nervnog sistema.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading