dinari
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Poljoprivredni proizvođač ima pravo na korišćenje finansijske podrške ako je celokupan ostvareni prinos šećerne repe na ugovorenim površinama isporučio proizvođačima šećera, piše "Agroklub".

Javni poziv za podršku proizvođačima šećerne repe, za rod iz 2023. godine, otvoren je i trajaće do 5. jula, saopštila je Uprava za agrarna plaćanja.  

"Pravo na finansijsku podršku za šećernu repu ostvaruje se u iznosu od 35.000 dinara po hektaru prijavljene i zasejane šećerne repe. Najviše do 500 hektara za ostvareni prinos od najmanje 50 tona po hektaru plative šećerne repe", navode iz ove uprave.

Pomoć ostvaruju pravna lica, preduzetnici i fizička lica - nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva. Uslov je  da su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava, da se nalaze u aktivnom statusu i da su prijavili površine pod šećernom repom u skladu sa posebnim propisom kojim se uređuje registracija poljoprivrednih gazdinstava.

"Poljoprivredni proizvođač ima pravo na korišćenje finansijske podrške ako je celokupan ostvareni prinos šećerne repe na ugovorenim površinama isporučio proizvođačima šećera."

Proizvođač šećera može podneti samo jedan zahtev za odobravanje finansijske podrške na osnovu ovog Javnog poziva.

(Agroklub.rs)

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading