noavc
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede raspisalo je javni poziv za subvencije za pčelare, u okviru kojeg je na raspolaganju podsticaj od 1.000 dinara po košnici. Prijave se mogu podneti do 5. jula.

Uprava za agrarna plaćanja objavila je poziv za pravna lica, preduzetnike i fizička lica koja su nosioci komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Fizička lica moraju ispunjavati uslove propisane zakonom o podsticajima u poljoprivredi i ruralnom razvoju, te biti registrovana u Registru poljoprivrednih gazdinstava za 2024. godinu, sa najmanje 20 košnica, a najviše 1.000 košnica pčela.

Zahtevi se podnose preko platforme eAgrar, odnosno portala ePodsticaji. Subvencije se ostvaruju u iznosu od 1.000 dinara po košnici, a za svaki javni poziv može se podneti jedan zahtev.

Detaljna tehnička uputstva za registraciju korisničkog naloga, prijavu na sistem, popunjavanje i podnošenje elektronskog obrasca zahteva, kao i način pružanja tehničke podrške, dostupna su na oglasnoj tabli Uprave za agrarna plaćanja, na adresi Bulevar kralja Aleksandra 84, i na zvaničnoj veb stranici eAgrar na adresi eagrar.gov.rs.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading