NASELJE KOJE SVE VIŠE VOLE I MLADI: U centar Beograda se stiže za 25 minuta, a najskuplji kvadrat je i dalje 1.500 evra
Foto: Shutterstock

Naselja sa leve obale Dunava ne prestaju da se grade i mogu da se pohvale desetinama hiljada novih stanovnika, iako još nisu stekli status kakav uživaju neki drugi delovi grada, takođe na periferiji.

Rođeni Borčani dobro poznaju njene prirodne lepote i prednosti koje pruža uživanje kraj Dunava, a u poslednje vreme sve je više mladih ljudi koji biraju ovaj deo grada za život. Razvoj Borče krenuo je bržim tempom nakon što je izgrađen Pupinov most koji je ovo naselje spojio sa Zemunom. Ovom ubrzanom razvoju doprinelo je i otvaranje tržnog centra koji je, prema svedočenjima njenih žitelja, umnogome olakšao njihovo svakodnevno funkcionisanje.

Uroš Jovanović, vlasnik beogradske agencije za promet nekretnina ART nekretnine na početku razgovora ističe činjenicu da je Borča od najstrožeg centra Beograda udaljena svega 14 kilometara i da se relativno brzo stiže iz ovog naselja do Trga Republike. Ipak, kako navodi, problem ume da napravi gužva na Pančevačkom mostu.

- Pančevac je kao i svaki drugi most i gužve u špicu su, nažalost, neižbežne. Ipak, ako izuzmemo taj faktor do centra se u špicu stiže za 20, 25 minuta što je u gradu veličine Beograda sasvim prihvatljivo. 

Jovanović ističe da Borča važi za jedno od najperspektivnijih naselja pre svega jer ima mnogo prostora za gradnju.

- Ovog trenutka cene kvadrata su negde od 1.000 do 1.500 evra po kvadratu. Promet se odvija tamo prilično normalno i Borča postaje sve atraktivnija. Što se kupaca tiče ne postoji neki konkretan profil koji sada traži ovo naselje, već je ovom trenutku iznos presudan zašto je Borča primamljiva ljudima. Možemo očekivati da će u budućnosti cene kvadrata samo rasti. Čak ni mane poput nedostatka kanaizacije i “uskog grla” na Pančevačkom mostu neće smanjiti potražnju - smatra Jovanović, a piše Kurir.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading