penzija
Foto: Alo/Shutterstock/PhotoIris2021

Prijava penzionera za dodelu paketa solidarne pomoći, organizovana preko Saveza penzionera Srbije (SAPENS) i Udruženja penzionera Srbije (UPS) „Nezavisnost”, trajala je od 10. do 29. aprila.

Ova inicijativa, koja obuhvata opštinska udruženja i odbore korisnika penzija, pozvala je penzionere da se prijave za društveni standard koji finansira Fond PIO.

Preliminarne rang-liste objavljene su 30. aprila na oglasnim tablama udruženja, odbora korisnika penzija i filijala Fonda.

Korisnici penzija imali su pravo prigovora na rang-listu u roku od osam dana od dana objavljivanja na oglasnoj tabli, do 10 maja. Za odlučivanje po prigovorima na rang-listu, SAPENS sa dva člana i UPS „Nezavisnost” sa jednim članom formiraju drugostepenu komisiju, koje najkasnije sutra, 17. maja, moraju objaviti konačne rang liste.

VAŽAN DAN ZA PENZIONERE Evo kako da proverite jeste li na spisku za novu pomoć države

 

 

Već 20. maja, u ponedeljak, kreće se sa isporukom paketa, kažu u Savezu penzionera Srbije.

Osnovni kriterijum za pakete solidarne pomoći bio je visina penzije do 24.987,67 dinara, a prilikom utvrđivanja rang-liste prednost imaju samohrani korisnici ili korisnici u višečlanom domaćinstvu kome je jedini izvor prihoda penzija (koja ne prelazi najniži iznos penzije), a prioritet imaju i korisnici penzija koji su stariji.

Paketi su jednoobrazni, teže oko 10 kilograma, i sadrže osnovne prehrambene i higijenske artikle.

(Penzionisani.rs/Vesna Pejčić)

BONUS VIDEO

 

@alo_portal VOZOM DO POBEDE: Najsavremenija železnička stanica u Srbiji je beogradski pobednik! #alo #alonovine #alodnevnenovine #fypシ゚viral #foryou #fypシ #viralvideo #srbija #beograd #beogradskipobednici ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading