saudijac
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Magros Veletrgovina, koja je u vlasništvu saudijskog biznismena Sulaimana Al Šidija, izgubila je gotovo sav svoj profit u protekloj godini.

Naime, kompanija na čijem je zemljištu izgrađen najveći tržni centar u Bosni i Hercegovini, prošlu godinu završila je sa dobiti od "samo" 352 hiljade konvertibilnih maraka, piše BiznisInfo.ba.

Evri i dolari

Foto: Shutterstock

 

 

Poređenja radi, godinu ranije neto zarada iznosila je 12,7 miliona maraka. Kompanija je i prošle godine poslovala dobro, a profit je trebalo da bude znatno veći, čak i od onog u 2022. godini. Naime, ukupni prihodi u 2023. povećani su za oko 3,5 miliona maraka na preko 38 miliona maraka.

Ipak, pojavio se "vanredni" trošak. Radi se o, kako je navedeno, "neto kreditnom gubitku iz finansijske imovine po amortizovanoj vrednosti", u iznosu od 16 miliona maraka. Ova stavka je praktično izbrisala profit kompanije iz 2023. godine, ostavljajući samo mali deo, prenosi Poslovni.hr.

saudijac

Foto: Shutterstock

 

 

Podsetimo, prošle godine Al Šidi grupa je izbacila male akcionare i preuzela 100 odsto vlasništva u Magros Veletrgovini. I sama kompanija Magros Veletrgovina dobro posluje, što znači da, ako se izuzmu takvi troškovi, nema opasnosti za njeno poslovanje.

U Bosni i Hercegovini, Al Šidi je bio i vlasnik propale avio-kompanije Flaj Bosna.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading