STRUJA DO 40 ODSTO JEFTINIJA! EPS obračunao popust
Foto: Shutterstock/Alo! Ilustracija

20,1 odsto domaćinstava ostvarilo je najveći popust, jer su smanjili potrošnju za više od 30 procenata, objavljeno je danas na sajtu EPS-a.

Najznačajnije smanjenje potrošnje električne energije zabeleženo je u Beogradu, Novom Sadu, Šapcu, Valjevu, Loznici, Nišu, Smederevu i Kragujevcu.

Skoro svako drugo domaćinstvo u Srbiji ostvarilo je uštedu električne energije u novembru prošle godine, a oko 1,63 miliona domaćinstava uštedelo je najmanje pet odsto električne energije u odnosu na isti mesec u prethodne dve godine.

Od 3,34 miliona domaćinstava aktivnih kupaca, koji su mogli da smanje potrošnju, njih 48,8 odsto je ostvarilo pravo na umanjenje novembarskog računa. Popust od 35 odsto, uz uštede električne energije od 25 do 30 odsto, ostvarilo je 4,2 odsto domaćinstava.

Uštede od 20 do 25 odsto u novembru, u poređenju sa novembrom u prethodne dve godine, ostvarilo je 5,2 odsto kupaca.

Šest odsto domaćinstava je smanjilo potrošnju električne energije za 15 do 20 odsto i ostvarilo popust od 25 odsto, dok je 13,3 odsto potrošilo za pet do 15 odsto manje električne energije i time ostvarilo popust od 20 odsto.

Dodatni popust od pet odsto, za kupce koji su učešće niže tarife u mesečnom obračunu uvećali za najmanje pet odsto u odnosu u na isti mesec 2022. godine, ostvarilo je 420.315 kupaca, što je 13 odsto od ukupnog broja mernih mesta, saopštio je EPS, prenosi Blic.

BONUS VIDEO 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading