zaposlenje
Foto: Shutterstock/FOTO Shutterstock

Krajem novembra, leskovačka filijala Nacionalne službe za zapošljavanje evidentirala je 11.464 nezaposlenih lica, što predstavlja značajan pad u odnosu na broj od pre deset godina, kada je bilo 22.812 nezaposlenih Leskovčana. Prosečno, oko 1.000 Leskovčana godišnje pronalazi zaposlenje, a tokom prošle godine čak 2.046 nezaposlenih pronašlo je svoj prvi posao, podižući stopu zapošljavanja u gradu na 5,6 odsto godišnje, što je iznad republičkog proseka.

Tokom ove godine, kroz sprovođenje mera zapošljavanja, postignuti su značajni rezultati. Kroz javne radove, 30 Leskovčana je steklo zaposlenje, dok je kroz stručnu praksu 16 mladih ljudi, uglavnom sa visokom stručnom spremom, dobilo priliku za zaposlenje. Takođe, 59 osoba sa srednjom, višom i visokom stručnom spremom uspelo je da se zaposli kroz subvencije samozapošljavanja.

Gradonačelnik Leskovca dr Goran Cvetanović je najavio planirano izdvajanje dodatnih 30 miliona dinara iz gradskog budžeta tokom ove godine za sprovođenje mera zapošljavanja, što će omogućiti stotinama mladih ljudi iz Leskovca da pronađu posao. Ova inicijativa predstavlja korak ka daljem smanjenju stope nezaposlenosti u gradu.

Ovi podaci jasno pokazuju uspešnu implementaciju mera zapošljavanja u Leskovcu, što doprinosi ekonomskom razvoju grada i poboljšanju kvaliteta života građana.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading