Taxi
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Učestale "krađe" nauštrb turista nisu novina, pa tako važi nepisano pravilo "pitaj pre nego što kupiš/odlučiš se za neku uslugu". Ipak, i da pored toga možete biti meta prevare, govori priča jedne čitateljke koja je nedavno posetila Milano. Kako je ispričala, taksista joj je rekao jednu cenu vožnje, a onda je nasred puta naglasio da mu se taksimetar "pokvario" i da mora da ga resetuje. Rezultat je bio: skoro 10 evra skuplja vožnja.

Devojka je sa prijateljima stigla u "grad mode" oko ponoći, pa je tako jedina solucija bila da naruče taksi. Pošto ih je bilo pet, morale su da se podele u dva taksija.

- Drugarica u prvom taksiju nam je javila da je pitala vozača koliko će biti vožnja i da joj je rekao da će biti između 18 i 20 evra, inače je startna cena noćne vožnje bila 7.70 evra. Nažalost ne znam koliku smo kilometražu prošle, ali vožnja je trajala oko 10-15 minuta - priča devojka za Telegraf Biznis i nastavlja:

- Istu cenu je taksista ponovio i nama. Zamolile smo ga da prati taksi u koji su ušle naše drugarice jer su one znale u koju ulicu idemo. Međutim, on je išao značajno sporije i vrlo brzo ih je izgubio iz vida.

Kako kaže, na pola puta do apartmana nastaje problem, koji će ih na kraju koštati skoro 10 evra više od prvobitno rečene cene.

- Inače, iako nas je iznenadila startna cena, taksimetar se jako sporo pomera, recimo za pet do 10 centi, pa nas je to primirilo. Na skoro 15-16 evra, taksista je rekao da mu se pokvario taksimetar i pitao je da li može da ga resetuje. Rekle smo mu da može, iako smo u tom momentu znale da želi da nas prevari - priča devojka i dodaje da im je vožnja na kraju naplaćena 25 evra.

- Kada smo stigle na lokaciju, drugarice su nam rekle da su one vožnju platile 17.60 evra, tada smo znale da smo definitivno pokradene - zaključuje devojka, čije je ime poznato redakciji Telegraf Biznisa.

Prema podacima introducingmilan minimalna cena noćne vožnje počinje od 6.20 evra, dok je cena po kilometru 1.12 evra.

Kada taksimetar dostigne 13.25 evra, cena po kilometru postaje skuplja i košta 1.50 evra.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading