Komander, pas Džozefa Bajdena
Foto: AP/Carolyn Kaster (STF)

Odlukom se uređuju minimalni uslovi i način držanja kućnih ljubimaca koje njihovi vlasnici moraju da obezbede, način kontrole njihovog razmnožavanja, postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama, kao i način postupanja s divljim životinjama pronađenima na području grada.

Posle javnog savetovanja Pula nije prihvatila predloge poput sankcionisanja vlasnika pasa za njihov lavež, uvođenje poreza na posedovanje ovih životinja, obavezne kastracije i čipovanja mačaka, kao ni predloge za propisivanje načina rada skloništa za životinje, uvođenja potpune zabrane vezivanja pasa, definisanja i popisa opasnih životinja.

Usvajanju ove odluke, kako je rekla nadležna gradska načelnica Ivana Sokolov, prethodilo je savetovanje sa zainteresovanom javnošću tokom kojeg je pristiglo 83 predloga građana, udruženja ili političkih stranaka od kojih je gotovo polovina u potpunosti ili delimično prihvaćena.

 

@alo_portal Da li štedite za crne dane? Kakav je vaš stav o tome? Pišite nam u komentarima 👇🏻 #alo #alodnevnenovine #alonovine #fypシ #foryoupage #viral ♬ original sound - Alo_portal

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading