OTIŠLA NA BOLOVANJE I OBOGATILA SE Od cifre koju je zaradila će vam se zavrteti u glavi, ovo može svako ko ispunjava jedan uslov
Foto: Shutterstock

Ali umesto da bude uznemirena, ova majka dvoje dece se smeje jer zna da zarađuje na saobraćajnim gužvama.

Otplatila hipoteku kao tajni kupac

Nat (38) je jednom mediju opisala svoj posao:

- Sve što treba da uradim je da prođem semaforom kao tajni kupac, snimim to kamerom, popunim formular i biće mi plaćeno. Moji prijatelji su šokirani kad im kažem da sam plaćena 23 evra da budem u saobraćajnoj gužvi. Prošle godine sam zaradila oko 6.379 evra tajnim kupovinama na porodiljskom odsustvu. Volim da sam mama '007, a novac i pokloni koje sam zaradila su mi spas.

OTIŠLA NA BOLOVANJE I OBOGATILA SE Od cifre koju je zaradila će vam se zavrteti u glavi, ovo može svako ko ispunjava jedan uslov

Foto: Shutterstock

 

Pomoglo mi je da platim hipoteku i uštedim za odmor. Zarađivala sam kupovinom lutrijskih listića i kupovinom u prodavnicama. Otišala sam u tajnu misiju sa decom da proverim obdanište i uhvatila nepristojno osoblje u centru. Dobijam tajna zaduženja za kupce kako bih mogala da zaradim dok obavljam nedeljnu kupovinu u Lidlu, Asdi ili Aldiju. Dobijam besplatne noćne izlaske, ručkove u restoranima, besplatno gorivo pružajući istraživačke podatke za neke od najvećih britanskih agencija za tajnu kupovinu.

Njen posao sa skraćenim radnim vremenom znači da može biti potpuno fleksibilna kada je u pitanju briga o detetu, a može čak i da zarađuje svojim svakodnevnim zadacima.

- Ponekad mogu da zaradim tako što odem u prodavnicu po mleko i hleb. Radim samo poslove koje mogu da uklopim u svoj raspored, mogala bih da zaradim dodatni novac za životne troškove tako što bih vodila decu u park ili jednostavno gurnula svoja kolica u supermarket - objasnila je ona.

Moguće je raditi za nekoliko kompanija

Esomar Global Market Research procenjuje da sektor tajne kupovine u Britaniji ima promet od 7,6 milijardi evra i da je vodeći u Evropi. Uprkos tome što ljudi otpakuju i pregledaju artikle na društvenim mrežama, prave tajne kupovne moći leže u super mamama poput Nat.

OTIŠLA NA BOLOVANJE I OBOGATILA SE Od cifre koju je zaradila će vam se zavrteti u glavi, ovo može svako ko ispunjava jedan uslov

 

 

Nat je započela tajnu kupovinu tek u martu 2022:

- Bila sam na porodiljskom odsustvu i trebalo mi je nešto dodatnog prihoda da bih platila račune, ali koji sam mogala da rešim sa rasporedom dece.

Nat je provela tri nedelje istražujući posao tajnog kupca i prijavila se za četiri različite kompanije na mreži. Ona kaže:

- Želela sam da se prijavim za kompanije koje su obavljale tajnu kupovinu na nacionalnom i lokalnom nivou. Morate da se prijavite na aplikacije ili veb lokaciju i da budete brzi da dobijete najbolju ili najlakšu tajnu kupovinu. Noćenja u hotelima, restorani i odmori su neki od njih.

Nat kaže da je važno da tačno pratite uputstva ili nećete biti plaćeni ili refundirani.

Šta podrazumevaju poslovi tajnog kupca:

Smernice o tome šta kupiti kao deo procene
Lista pitanja koja treba postaviti u prodavnici
Koje fotografije snimiti
Detalji stvari na koje treba paziti i imati na umu, uključujući osvetljenje za čistoću, ako vas pozdrave dok ste ušli
Kada treba da podnesete svoj pismeni izveštaj.

Nat objašnjava da se obrasci rade na mreži preko aplikacije za tajnu kupovinu i da morate da popunite i otpremite sve dokumente i fotografije ili video zapise, što ona radi nakon što deca zaspu.

- Kao tajni kupac ocenjujete radnje, ali dobijate i ocenu. Ako nemate vremena da napišete izveštaj, nemojte prihvatati zadatak. Naknada može da varira u zavisnosti od vremena koje vam je dodeljeno i posla koji se očekuje da uradite- rekla je ona, prenosi The Sun.

BONUS VIDEO

 

@bizportal.rs Meteori koji padaju na Zemlju nisu novost, ali kada je jedan meteor pa u Indoneziju, cela svetska javnost se zainteresovala. #meteor #novac #milijarder #milioner #bogatstvo #bogatasi #bogati #neverovatno #daliznate ♬ original sound - BizPortal.rs

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading