Mario prodaje 700 kugli sladoleda dnevno, a promenio je samo JEDNU STVAR
Foto: Shutterstock

Ovaj put donosimo vam dobar poslovni potez jednog Hrvata koji je svoju prodaju podigao sa 30 do 50 kuglica dnevno na čak 700, a uradio je samo ono što niko nije hteo. Prepolovio je cenu dezerta koji nudi.

- Pre nešto više od mesec dana otvorili smo u centru Pule ‘gelato shop’, a dobavljači i ostali s kojima smo razgovarali o tome savetovali su nam cenu od 2 evra za kuglicu, kakva je ove godine na obali uobičajena. Prihvatili smo sugestiju i krenuli s tom cenom, ali promet je bio i više nego skroman. Onog dana kad smo otvorili, prodali smo 34 kuglice, a situacija se nije značajnije menjala ni u idućim danima, kaže Mario Funčić.

Svestan da je vrag odneo šalu i da u lokaciji ili poslovnom modelu koji je zamislio nešto ozbiljno ne štima, odlučio je malo da ispita tržište. Krenuo je s akcijom u kojoj je dotadašnju cenuprepolovio i instant reakcija tržišta bila je fascinantna, piše Poslovni dnevnik.

Akcija se pokazala kao dobar potez, pa je tako Mario u prvom danu prodao 332 kuglice, a brojka je nastavile da raste i tokom narednih dana.

- Pa smo dnevno prodavali i do 700 kuglica. Po završetku akcije cenu smo vratili na 2 evra, a reakcija tržišta ponovo je bila trenutna. Ljudi su prilazili prozoru, primetili bi tu novu cenu i odlazili bez sladoleda. S promenom sam pao opet tamo gde sam bio, na 50-ak prodanih kuglica dnevno, a to znači da sam nakon podmirenja svih troškova,tih dana praktično ostajao u minusu -priča ugostitelj.

Bolje rezultate nije ostvario ni kada je stavio srednju cenu, 1,50 evro, tako da je shvatio da najveći promet ima kada je kuglica evro, onako kako su sugrađani i turisti navikli.

Podsetimo, od početka leta vodi se polemika o kugli sladoleda na hrvatskom primorju koja čak ide i do 3,50 evra.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading