MINISTAR SINIŠA MALI: Budžetska inspekcija kičma javnih finansija
Tanjug

Seminar o veštinama komunikacije i profesionalnog ponašanja inspektora, koji se održava u zgradi Ministarstva finansija, Mali je iskoristio da se upozna sa svakim od inspektora.

"Vi ćete značajno doprineti i stabilnosti javnih finansija i zdravlju naše ekonomije", poručio je ministar. Podsetio je da shodno izmenama zakona od 1. januara budžetska inspektcija postaje centralizovanija, sa ciljem povećanja ekfikasnosti, a uz bolju koordinaciju. "Kompjuteri, mobilni telefoni, automobili - Ministarstvo će sve što vam treba obezbediti da budete funkcionalni i opremljeni. Maksimalno ćemo pomoći", poručio je on.

MINISTAR SINIŠA MALI: Budžetska inspekcija kičma javnih finansija

Tanjug

 

Pozvao je budžetske inspektore da rade kao jedan tim, i jedna porodica, te medjusobno razmenjuju informacije kako bi radili bolje i efikasnije. Mali je rekao da je 2018. godine bilo sedam budžetskih inspektora koji su imali ukupno 15 kontrola. Ove godine do sada je bilo 119 kontrola, a budžetska inspekcija će u 2023. imati 61 inspektora pa će biti efikasnija.

"Idemo ka tome da budžetske korisnike ne samo da kontrolišemo nego da ih usmerimo da rade shodno zakonu i vode računa o svakom našem dinaru", rekao je on. Inspektorima je poručio da je njihov posao da čuvaju svaki javni dinar građana Srbije. "Važno je da ste danas ovde. Da se direktno vidimo i upoznamo. Veliki potencijal je pred vama, u smislu šta sve treba u Srbiji uraditi", rekao je on.

MINISTAR SINIŠA MALI: Budžetska inspekcija kičma javnih finansija

Tanjug

 

 

Istakao je da je u 2023. godini da svaki inspektor ima prosečno pet kontrola, a zatim će se taj broj povećavati, iz godine u godinu, na sedam, devet pa 11. "To dovoljno govorili koliko ste nam važni vi i budžetska kontrola. Razmišljajte da investirate u sebe, medjusobnu komunikaciju, i sticanju novih znanja", rekao je on. Mali se zahvalio nemačkom GIZ-u i istakao da je saradnja oko bolje budžetske inspekcije jedna od najvažnijih zajedničkih projekata.

SINIŠA MALI POSTAVIO NIKEZIĆA NA MESTO Izneo podatke koji jasno pokazuju stanje stvari

Komunikacijska radionica budžetskih inspektora sprovodi se u okviru programa Reforma javnih finansija koji podržavaju Nemačka i Švajcarska.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading