NEMCI SE VEĆ SPREMAJU ZA RESTRIKCIJE: Plan je – "malo ovde, malo tamo"
EPA/FILIP SINGER

 Klaus Miler, njen šef, kaže da će u slučaju nestašica – restrikcija biti "malo ovde, malo tamo."

"Za nestašicu saznajemo tek kada ona više ne može da se spreči", rekao je Miler za list Handelsblat od četvrtka. Sve zavisi od vremena i prema tome koliko potrošači koriste grejanje, objasnio je Miler.

Restrikcije su u slučaju nestašice moguće širom Nemačke, ali je prognoza gde je opasnost najveća – nemoguća. "U Nemačkoj svuda mogu da naiđu hladni periodi. Ako zima bude baš hladna, imaćemo muka", rekao je Miler.

Kada je o štednji gasa reč, predstoji još mnogo posla. U industriji je potrošnja u avgustu pala za 22 odsto zbog prelaska na druge energente, "ali i zbog ozbiljnih prekida u proizvodnji".

"Industrija radi onako kako smo je molili", rekao je šef agencije za mreže dodajući da će, ako tako nastavi, još ozbiljnije štete prinudnim redukcijama biti sprečene.

S druge strane, Miler je iznenađen time što je prethodnih dana više gasa otišlo u privatna domaćinstva – uprkos lepom vremenu i visokim cenama. "To mora da se promeni."

Miler pretpostavlja da mnogi vlasnici i stambene zajednice nisu naštelovali postrojenja za gas, tako da ona automatski greju kada temperatura padne do neke granice.

Ruski gigant odgovorio na odluku Nemačke: Tužba ili kompromis

Odluka nemačke vlade da prenese podružnice Rosnjefta pod kontrolu Federalne mrežne agencije znači potpuni gubitak imovine za rusku kompaniju.

Najnovije vesti i najvažnije informacije potražite i na našem Telegramu

Komentari (0)

Loading