Maskov najnoviji signal "Dijamantske ruke" govori mnogo o Tesli i Bitkoinu: Ali stigao je upravo novi tvit o kontraverznom Dodžu
Foto: Pixbay

Foto: Pixbay

 

Ilon Mask objavio je na svom tviteru sličice sa „dijamantskim rukama“, što izgleda da implicira da Tesla ne planira da prodaje svoj Bitkoin usled naglog pada cena kripto valuta danas, kao i juče 19. maja.

Tokom poslednja 24 sata, cena bitkoina je opala na skoro polovinu. U sredu je njegova cena pala za 30% da bi bila procijenjena na nešto više od 30.000 USD. Prema Koin Metrik , ovo je najniža cena Bitkoina od januara 2021. Od tada je cena porasla na nešto više od 38.000 USD, što je pad od 10% tokom 24 sata. Trenutna cena u toku pisanja ovog teksta je 40.320 dolara.

Ilon Mask i Tesla su u februaru ove godine uložili Bitkoin u vrednosti od 1,5 milijardi dolara i izjavili da će kompanija početi da prihvata kripto valutu kao plaćanje. To je podstaklo Bitkoin da skoči, ali čini se da je taj dobitak izbrisan nedavnim padom cena.

Izraz "dijamantske ruke" odnosi se na "trgovce koji veruju u eventualnu profitabilnost svojih akcija i hartija od vrednosti", za razliku od "papirnih ruku", što se odnosi na "trgovce koji prerano prodaju svoje hartije od vrednosti pre nego što se maksimalizuje profit ", kako objašnjava KnovIourMeme .

Teslin odnos sa Bitkoin-om bio je krševit od najave ulaganja kompanije. 12. maja, Mask je suspendovao upotrebu Bitkoina za kupovinu Teslinih vozila zbog zabrinutosti za životnu sredinu zbog procesa rudarenja kripto valute.

Ubrzo nakon Tesline suspenzije prihvatanja Bitkoina kao plaćanja, tržište kriptovaluta se srušilo i smatralo se da je Tesla započeo proces prodaje svoje kriptovalute, što je Mask javno demantovao .

Čini se da je danas katastrofalni dan bitkoina odgovor kineskoj vladi koja je najavila da neće dozvoliti svojim finansijskim institucijama da se bave transakcijama kripto valute. Iako to znači da kineski platni sistemi neće moći da podržavaju kriptovalute, i dalje je legalno da pojedinci poseduju novčanike sa kriptovalutama.

Uz najavu Kine, pretpostavlja se da bi druge zemlje, uključujući Sjedinjene Države i UK, mogle početi da primenjuju sopstvena ograničenja na kriptovalute, mada se čini da je Mask još uvek siguran u kriptovalutu.

Još zanimljivosti možete pročitati OVDE!

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading