Goran Vesić
alo.rs
Goran Vesić

alo.rs

Goran Vesić, Foto: alo.rs

Radovi na uređenju Ulice Emilijana Josimovića i Simine ulice na opštini Stari grad su završeni, a zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić kaže da se polako sređuje čitav potez oko Skadarlije i da centar grada izgleda uređeno kao i u svim drugim evropskim gradovima.

U tim ulicama postavljeno je oko 2.200 metara kvadratnih kamenih ploča, zasađeno je 16 novih stabala i obnovljena su stara stabla, tako da je uređen prilaz samoj Skladarliji.

Za dva, tri dana će potpuno biti završene te dve ulice koje će se koristiti za soabraćaj, ali kao zona usporenog saobraćaja sa ograničenjem brzine na 20 kilometara na sat.

PREMIJERKA U ZGRADI VLADE SA RUKOVODSTVOM SEKRETARIJATA ZA LEGALIZACIJU Građanima treba omogućiti elektronski uvid u predmete! Uskoro i evidencija svih podnetih zahteva

Nakon obliska tog dela grada, Vesić je rekao da je Ulica Emilijana Josimovića nekada bila ruglo, te naglasio da Grad Beograd uređuje ulicu po ulicu kako bi čitav grad, prvo centar, potom i drugi delovi, bio uređen onako kako treba da izgleda moderan evropski grad.

"Beograd je moderna evropska prestonica", rekao je Vesić novinarima i pozvao građane da čuvaju ono što je uređeno.

Goran Vesić

Tanjug/Dragan Kujundžić

Goran Vesić, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Najavio je da će sledeće godine biti očišćeni grafiti i uređene fasade u Siminoj ulic, te istakao da Beograd polako postaje ono sto svi želimo, a to je bolje mesto za život svih građana.

Vesić kaže da se polako uređuje čitav prostor oko Skadarlije, koja je posle Beogradske tvrđave i Hrama Svetog Save, najposećije turističko mesto u Beogradu.

BEOGRAĐANI OPREZ! LAŽNI KONTROLORI HARAJU GRADOM Glavna meta su stranci i građani iz unutrašnjosti! OVO je spisak lokacija gde oni operišu

Podsetio je da je uređen deo Strahinjića bana, od Francuske ulice prema Skadarskoj, te najavio da će se sledeće godine raditi projekat rekonstrukcije od Francuske, kroz Gospodar Jevremovu prema Skadarskoj ulici, čime će biti završen kompletan kompleks Skadarlije.

Ostaje, kaže, da privatni investitor koji je kupio pivaru u skladu sa uslovima Zavoda za zaštitu spomenika preuredi i taj deo, u kome je, inače, kaže, predviđena podzemna garaža.

Goran Vesić

alo.rs

Goran Vesić, Foto: alo.rs

Naveo je da je završena Palilulska pijacu, da će se iduće godine raditi Kalenić pijacu, a za dve godine počeće i preuređenje Bajlonijeve pijace, ispod koje će, dodaje, takođe biti uređena podzemna garaža.

"Sada radimo ceo ovaj potez od Ruzveltove do bivše Tadeuša Košćuška, biće uređena i Džordža Vašingtona i Ulica cara Dušana, tako da se ovaj kraj polako posle više decenija uređuje i konačno neko brine o ovom delu Beograda na opštini Stari grad", rekao je Vesić.

AUTOBUSKA STANICA SE SELI NA NOVI BEOGRAD! Određen poslednji rok za preseljenje, a ovo su sve informacije o njoj koje treba da znate!

Zamenik gradonačelnika tvrdi da je Stari grad jedini deo grada sa kojim gradska vlast nema aposlutno nikakvu saradnju opštinske vlasti kad je u pitanju uređenja grada.

"U svim delovima grada naravno da opštine sarađuju sa Gradom. Ovako velike radove radi Grad. Opštine nemaju pare za ovakve radove, to je normalno. Nažalost, u Starom gradu ne da nemamo saradnju opštine, već imamo potpunu opstrukciju bilo kakvih radova na Starom gradu", kaže Vesić.

Naveo je da predsednik opštine Stari grad Marko Bastać i ta opština kao da žele da sve ostane neuređeno i konzervirano kao pre 30 godina.

"Verovatno bi time hteli da pokažu građanima da Grad ništa ne radi. Sve što radimo na opštini Stari grad radi Grad uz direktnu opstrukciju opštine, a za dobro građana", poručuje Vesić.

Kaže da naravno građani nisu krivi što imaju takvu vlast na Starom gradu, te dodao da opština Stari grad ni na koji način nije pomogla i doprinela radovima na Starom gradu.

Tako je naveo radove na Topličinom vencu i Trgu Republike koji će biti završeni do 1. septembra, kada će početi da radi i Vrabac servis, odnosno četiri električna autobusa u pešačkoj zoni.

VESIĆ SAOPŠTIO BEOGRAĐANIMA LEPE VESTI Stiže nova vrsta prevoza, biće BESPLATNA za sve, pogledajte kako izgleda! (FOTO)

 

Vesić podseća da je pre toga na Starom gradu uređen i Kosančićev venac i oko 120 fasada.

"To su sve lepi projekti na koje bi svaka opština trebalo da bude ponosna da Grad radi. Nažalost, u opstini Stari grad imamo predstavnike koji opstruišu svaki ovaj projekat i kao da žele da se na Starom gradu ništa ne uradi da bi oni bili srećni", rekao je Vesić.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina