Ana Brnabić, Johanes Han
Tanjug/Sava Radovanović

 

Ana Brnabić, Johanes Han

Tanjug/Sava Radovanović

Ana Brnabić, Johanes Han, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

* Premijerka Srbije

* Sastanak sa rukovodiocima Sekretarijata za legalizaciju

* digitalizacija predmeta

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić sastala se danas sa rukovodstvom Sekretarijata za legalizaciju grada Beograda u Vladi Srbije. Glavne teme razgovora bile su mogućnosti efikasnijeg rada Sekretarijata i uvođenje elektronske evidencije podnetih zahteva i elektronskog uvida građana u svoje predmete.

Sekretarijat za legalizaciju grada Beograda od danas raspolaže sa 12 skenera i 3 čitača kartica sa elektronskim potpisom, koji će omogućiti da se rešenja o ozakonjenju šalju ka katastru elektronskim putem, čime se znatno skraćuje vreme neophodno za okončanje procesa legalizacije objekata.

 

Takođe, na sastanku je dogovoreno da se u što skorijem periodu izradi elektronska evidencija svih podnetih zahteva koja će građanima omogućiti da u svakom trenutku mogu proveriti status svog predmeta putem interneta. Brnabić je naglasila važnost nastavljanja dobre prakse elektronske uprave, koja je širom Srbije dala odlične rezultate i povećala efikasnost i transparentnost javne uprave.

S obzirom na to da u Beogradu postoji najveći broj objekata u Srbiji koji čekaju na legalizaciju, usaglašeno je da sa ovom elektronskom evidencijom krene upravo od glavnog grada, nakon čega će ovaj elektronski sistem biti dostupan i u ostalim jedinicama lokalnih samouprava.

Ovo će biti samo jedan od mnogih koraka koji su u prethodnih nekoliko godina učinjeni kako bi se kreirala savremena elektronska uprava koja je u potpunosti u službi građana.

VAŽNO ZA SVE BEOGRAĐANE Zbog radova će ove linije od sutra voziti izmenjenom trasom!

BEOGRAD DOBIJA ART CENTAR! Vesić najavio velike rekonstrukcije, pa otkrio plan koji niko nije očekivao!

NAČINJEN PRVI KORAK Zamenik gradonačelnika najavio obnovu zgrade Komande ratnog vazduhoplovstva u Zemunu (FOTO)

Komentari (1)

Viktor

29.07.2019 18:40

Dobre vesti za građane.