Goran Vesić
Alo!
Goran Vesić

Alo!

Goran Vesić, Foto: Alo!

Štićenicima Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Beograd u Zvečanskoj ulici danas je podeljena roba zaplenjena u nelegalnoj uličnoj prodaji, a zamenik gradonačelnika Goran Vesić kaže da su na taj način želeli da pokažu da roba koja je u prvi mah namenjena nelegalnom sticanju prihoda na kraju završi u rukama onih kojima je najpotrebnija.

VESIĆ U POSETI PRAGU Češki investitori treba da iskoriste potencijale i investiraju u Beograd

On je robu mališanima iz Zvečanske podelio zajedno sa gradskom sekretarkom za inspekcijske poslove Sonjom Božović.

Vesić je rekao da je taj sekretarijat danas isporučio donacije u nekoliko ustanova socijalne zaštite na teritoriji grada Beograda, te da je podeljeno više od 118 kutija sa zaplenjenom robom, čiji sadržaj uglavnom čine odevni predmeti i sredstva za održavanje higijene.

Goran Vesić

Alo!

Goran Vesić, Foto: Alo!

Kako je dodao, u pitanju je roba koja se nelegalno prodavala na gradskim ulicama i za koju niko nije plaćao porez.

"Kada inspekcija zapleni tu vrstu robe, ona završava u institucijama socijalne zaštite i to ćemo naravno nastaviti da radimo i u budućnosti. Na godišnjem nivou zapleni se više tona ovakve robe i na taj način smo želeli da pokažemo da roba koja je u prvi mah namenjena nelegalnom sticanju prihoda na kraju zavrži u rukama onih kojima je najpotrebnija", rekao je Vesić.

(FOTO) IZGOREO KONTEJNER NA BANOVOM BRDU Nesavesni građanin bacio pikavac, a ono što je usledilo posle, izazvalo je problem u saobraćaju!

Istakao je da Grad zajedno sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja vodi računa da ustanove socijalne zaštite imaju obezbeđeno sve što im je potrebno.

"Država i Grad obezbeđuju apsolutno sve što je potrebno za rad i funkcionisanje ovih ustanova. Ipak, pored svega toga je potrebno imati dodatnu pomoć, jer su realne potrebe uvek veće od osnovnih za funkcionisanje ustanova", rekao je Vesić.

On je pozvao druge organizacije i kompanije koje su u mogućnosti da obezbede donacije ustanovama dečje socijalne zaštite.

Gradska sekretarka za inspekcijske poslove Sonja Božović je rekla da taj sekretarijat vrši kontinuirani inspekcijski nadzor nad uličnom prodajom, navodeći da je reč o prodaji van prodajnih mesta i prodavcima koji ne plaćaju porez niti bilo koje druge dažbine.

"Nakon oduzimanja robe i sprovedenih svih zakonskih procedura, u saradnji sa Sekretarijatom za socijalnu zaštitu uputili smo ovu robu u ustanove kojima je najpotrebnija", dodala je ona.