Aleksandar Vučić i Siniša Mali Sofija metro
Tanjug/Dragan Kujundžić
Metro, Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Krsto Janjušević, narodni poslanik i član Izvršnog odbora Srpske napredne stranke, ukazao je da oni koji su ranije obećavali izgradnju metroa u Beogradu, nisu mogli da izgrade ni podzemne kontejnere koji funkcionišu.

- Da vidimo kako su ugradili podzemne kontejnere oni koji su 2008. godine Beogradu obećali da će da grade podzemnu železnicu - metro. Nakon sprovedenog "projekta" bilo je neophodno uputstvo za upotrebu: Pažnja! Kada bacate đubre u podzemni kontejner, pazite da ne upadnete u kontejner" - napisao je.

On je fotografiju urušenog podzemnog kontejnera objavio na Tviteru.

PROČITAJ JOŠ:

I zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izneo je dokaze o tome kako je jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas pre čak jedanaest godina obećao početak izgradnje metroa kao tadašnji gradonačelnik. Od Đilasove izgradnje, naravno, nije bilo ništa, ali ga to nije sprečilo da napadne sadašnju vlast zbog stvarnog započinjanja ovog projekta.

- Od tada je prošlo 11 godina, a izgradnja još nije počela. Ali nije samo tada slagao građane da počinje izgradnja metroa već je i najavio da će posao dobiti kineske i ruske kompanije i da se već o tome razgovara sa Rusijom i Kinom. Nešto kasnije, potpisao je ugovor o izgradnji Pupinovog mosta bez tendera - rekao je Vesić.