Goran Vesić
Privatna arhiva
Goran Vesić

Tanjug/Rade Prelić

Goran Vesić, Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ugovor su potpisali zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i direktor kineske kompanije "China Shandong International Economic i Tecical Cooperation Co. LTD" Ðiančao Žang.

Vesić je rekao da je danas veliki i važan dan za Beograd u kome, dodao je, nedostaju parking mesta.

Pročitajte još:

- Po našim procenama u samom centru grada nedostaje oko nekoliko hiljada parking mesta, a u širem centru grada oko desetak hiljada i taj problem se rešava izgradnjom novih javnih garaža - rekao je Vesić.

Naveo je da će biti izgrađene garaže na Trgu republike, Studentskom trgu, na uglu Kosovske i Vlajkovićeve ulice i u Fruškogorskoj ulici u kojima će, precizirao je, biti ukupno oko 3.000 parking mesta.

- Te garaže će sasvim sigurno umanjiti broj nedostajućih parking mesta u centru grada - istakao je Vesić.

Goran Vesić, Siniša Mali, Prihvatilište za decu Beograda

Grad Beograd

Dodao je da mu je drago što je kineska kompanija dala zadovoljavajuću ponudu i što je prepoznala Beograd kao mesto u kome mogu da investiraju. Vesić je naveo da neće sve garaže početi da se grade istovremeno jer je za neke neophodno da se prvo urade projekti.

Direktor kineske kompanije "China Shandong International Economic i Tecical Cooperation Co. LTD" Ðiančao Žang je istakao da će u izgradnju četiri javne garaže uložiti oko 50 miliona evra.

- Veoma dobro i uspešno sarađujemo sa Gradom Beogradom. Tim Grada nam je pružio veliku podršku i pomoć i ovom prilikom želim da im se zahvalim - dodao je on.