POČELA JE POJAČANA KONTROLA! Inspekcija u preko 100 objekata, a od sutra će i ovde naplaćivati kazne!

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je danas da se u borbi protiv širenja korona virusa nastavlja kontrola ugostiteljskih objekata, kako bi se stalo na put malom broju nesavesnih od njih i naveo da je sinoć kontrolisano više od stotinu ugostiteljskih objekata od kojih su neki zbog kršenja mera i zatvoreni.

Korona u Srbiji
Korona u Srbiji, Foto: EPA

Vesić je podsetio da su do sada kontrolu obavljali samo sanitarni inspektori, njih 140 za čitavu teritoriju Srbije, odnosno 12 za Beograd, a da će izmenom zakona sada taj broj biti između 400 i 500.

Vesić je najavio da će se od sutra pojačati i kontrola nošenja maski u javnom prevozu.

Da li poštujete mere protiv korone?

Ukupan broj glasova: 150

 • Da: 80% (120)
 • Ne: 20% (30)

"Grad je odmah počeo sprovođenje zakona. Sinoć je kontrolisano više od stotinu ugostiteljskih objekata, od kojih su neki zbog kršenja mera i zatvoreni. U 1:09 sati u kafiću „Mag” u Karađorđevoj zatečen je veći broj lica i odmah su kažnjeni vlasnici i lokal je ispražnjen.

U vanrednoj kontroli na teritoriji Lazarevca, a rađena je i u Sopotu, Barajevu i drugim prigradskim opštinama, ponovo je zatečena diskoteka „Kristal” kako radi i odmah je ispražnjena i zatvorena. Fokus je na onim ugostiteljskim objektima gde se ne poštuju mere i žurke se organizuju i posle 23 sata", rekao je Vesić za TV Pink, navodi se u saopštenju Gradske uprave.

Da bi bili još efikasniji, dodao je Vesić, potrebno je da svi državni organi učestvuju u sprovođenju zakona, pa je tim povodom i zatražio sastanak sa premijerkom, kako bi se uključila i policija i tužilaštvo.

Korona virus, grad, Beograd
Korona virus, grad, Beograd, Foto: Tanjug

"Onaj ko krši mere, to jest organizatori proslava čine krivično delo. Očekujemo podršku svih državnih organa kako bismo zajedno sproveli zakon, kako bismo zaštitili život i one ugostitelje koji savesno rade", rekao je Vesić.

Naveo je da postoji čitav niz mera koje mogu da se donesu pre daljeg skraćenja radnog vremena i dodao da u ugostiteljstvu radi četrdeset hiljada ljudi, te da mora da se vodi računa da već devet meseci ono ne radi u punom kapacitetu.

"Svaka mera mora da bude usklađena sa ekonomijom jer ako ekonomija ne radi nema novca za zdravstvenu zaštitu. Bolje je da se koncentrišemo na kontrolu i striktno sprovođenje postojećih mera. Od sutra ćemo pojačati kontrolu u javnom prevozu i potrudićemo se da oni koji ne budu nosili maske budu udaljeni iz vozila ili sankcionisati. Nedopustivo je da jedan čovek u autobusu ne nosi masku dok pedeset ljudi nosi, da misli da je pametniji od njih i da sprovodi neka svoja pravila", istakao je Vesić.

Povezane vesti

 • Korisnik: velja
  15/11/2020 - 12:08
  povredilo se oko sokolovo kamere razbucane.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi