horoskop, priroda, sreća, sloboda
pixbay
horoskop, priroda, sreća, sloboda

pixbay

Foto: pixbay

OVAN

Posao
Imaćete potrebu da pokažete da ste dominantni, da ste jači, moćniji i bolji od drugih, pa nekada može delovati i da kinjite slabije od sebe- odnosno one na nižem položaju. Istina je da imate visoke kriterijume i da sada na poslovnom planu baš i ne praštate greške. Možete da očekujete puno važnih dešavanja, sastanaka, novih odluka, biće ovo za vas jedna veoma aktivna nedelja u kojoj će fokus svakako biti na polju posla. Ako se bavite privatnim biznisom možete biti skloni tome da preuveličavate neke probleme ili vam se stvara panika zbog nekih situacija koje ne moraju biti tako komplikovane. U smirenosti leži rešenje svih vaših muka, sve što radite neka bude hladne glave, nikako u afektu. Moguće je da će se neka privatna saradnja okončati ili ćete morati da menjate način obavljanja posla na koji ste navikli ali promene na duže staze mogu da donesu dobre rezultate, samo je važno da se i vi postavite na pravi način.
Ljubav
Generalno osećate neku dozu sigurnosti na ljubavnom planu. Više dešavanja očekuje zauzete nego slobodne Ovnove tokom ove nedelje. Odnos sa partnerom može biti promenljiv, ako ste u vezi onda težite tome da nagovorite partnera da krenete ozbiljnijim putevima, razmišljate o zajedničkom životu i nekim pomacima po tom pitanju. Ako ste u braku, moguće je da razmatrate kupovinu zajedničke nekretnine ili planirate neke promene na kući, renoviranje i tome sl. Dosta se bavite i porodičnim pitanjima. Iako nesuglasica ima, omiljeni deo dana vam je veče kada pored sebe ipak imate osobu koju volite i koja vam pruža sigurnost. Ušuškanost i toplina zajedničkog doma vam unose osećaj mira. Slobodni pripadnici ovog znaka mogu imati zanimljiv susret sa Bikom ili Rakom, negde u svom bliskom okruženju ili prilikom neke kućne posete, preko bliskih ljudi... Mada, nema još uvek ulaska u novu vezu, samo poznanstvo se dešava.
Zdravlje
Povedite računa o svojim organima za varenje tokom ovog perioda, možete biti skloni problemima sa metabolizmom, usporenom probavom. Stomak vam je prilično osetljiv, pa vam sada dosta namirnica može stvarati osećaj nadutosti i neprijatnosti. Moguće je da vam je i režimishrane generalno neredovan, neorganizovan, da puno jedete “s nogu”, u prolazu, na ulici, da nemate vremena da uživate u obrocima niti hrani pridajete neki poseban značaj. Sav stres i užurbanost života koji vas okružuju vodu do lošeg varenja, a to sa sobom može da povuče i niz drugih problema. Pokušajte da unosite više tečnosti i da birate šta ćete pojesti, da napravite sebi neki plan i raspored. Niko ne može da organizuje neke stvari umesto vas samih. Nemojte da zanemarujete odgovornost prema sebi i svom zdravlju. Sada je vreme da budete malo obazriviji nego pre.
Savet
Važno je da sačuvate stabilnost i mir. I sami znate da bilo kakva vrsta ishitrenosti donosi više neprijatnosti, nego rasterećenje. I još nešto...ne možete očekivati da Vas svi isprate u poslovima, morate biti fleksibilniji, strpljiviji.

horoskop, sreća,

shutterstock

Foto: shutterstock

BIK

Posao
Sunce je ušlo u vaš znak. Bude se nove ambicije, nova energija, sigurniji ste u sebe, smireniji, uporniji. Osećate se sada kao svoj na svome. Nema panike, stresa, užurbanosti, imate bolji uvid u stvari oko sebe, znate tačno šta treba i kako da uradite da biste ciljeve ostvarili. Strpljivi ste i neki novi oblik zrelosti sada postoji u vama. Ovo je nedelja u kojoj možete da povučete veoma korisne i dobre poslovne poteze. Potvrdićete sebi ponovo neke stvari i početi da verujete u sopstveni uspeh, u sopstvene talente, vrednosti, mogućnosti. Povoljna je faza i za kraće puteve, sklapanje novih ugovora, poslovne pregovore. Možete da očekujete uspeh od trgovine, ili recimo izdavanja nekretnina, umetnina, stvari od vrednosti. U ovoj fazi delujete veoma ubedljivo pa lako možete svakome da prenesete svoje ideje i da navedete vodu na svoju vodenicu.
Ljubav
Proleće i lepo vreme odlično utiču na vas, raspoloženi ste, harizmatični, sa smislom za modu i stil, pa vaša pojava ne može da prođe neopaženo. Lako sklapate nova poznanstva, do izražaja dolazi vaša pozitivna energija koja deluje magnetski privlačno na osobe suprotnog pola. Imaćete šansu za više od jednog poznanstva, ako ste slobodni i samim tim i mogućnost izbora. Prijaju vam vatreni znaci, pogotovo Ovan i Lav. Imate utisak da oni u vama bude sada neku novu energiju. Uživate u svakom trenutku koji vam donosi strast, lepa dešavanja, toplinu emocija i osećaj sigurnosti. Ako ste u vezi ili braku, možete imati manje razmirice u odnosu sa voljenom osobom ili postoji neka osoba iz vašeg bliskog okruženja koja pokušava da se meša u vaš odnos sa partnerom. Ne slušajte glasine i tračeve i nemojte da dopustite da vas neke sitnice poremete.
Zdravlje
Možete da se nadate odličnom stanju na polju zdravlja. Pozitivan uticaj Sunca vam donosi vitalnost, energičnost, puno dobrog raspoloženja. Stare probleme sada možete dosta lakše da rešite, telo će vam se brže i lakše regenerisati. Vi inače niste tip za preteranu fizičku aktivnost ali vam sada neki umereni tip rekreacije može jako prijati, pa treba da iskoristite ovaj period da se posvetite tome. Što više budete bili u pokretu, napolju, na svežem vazduhu to ćete se bolje osećati. Ovo je faza u kojoj skoro sve može da vam bude potaman, drugi vam ugađaju a i sami ugađate sebi i generalno imate osećaj unutrašnjeg mira i zadovoljstva. Sada punite svoje baterije i oporavljate se od nekih negativnih stvari koje su se dešavale ranije. Potrudite se maksimalno da uživate u svemu što vam životr pruža, ovo nije vreme u kojem bi trebali da ograničavate sebe i svoje potrebe.
Savet
Povedite se za svojom intuicijom! Sada je najvažnije da poslušate svoj unutrašnji glas, kako bi ste doneli ispravnu odluku.

BLIZANCI

Posao
Vi i dalje pomalo lelujate u vazduhu bez nekih konkretnih novih odluka i promena. Imate utisak da postoji još dosta starog tereta na vašim leđima kojeg se morate osloboditi. Srećom, do kraja ove nedelje ćete konačno rešiti većinu problema iz prošlosti i konačno imati priliku da zaista krenete napred, putem progresa. Imaćete neki manji priliv novca ili finansijsko poboljšanje koje će vam svakako podići moral i volju da se posvetite poslu. Ipak, iako imate novčane rezultate niste fokusirani na posao u onoj meri u kojoj bi trebalo, niste sigurni koje poteze treba da povučete, kome da se okrenete, šta je ispravno, a šta ne. Ispostavilo se da je sve ono u šta ste verovali bilo potpuno drugačije, pa postoji neki vid gorčine i razočarenja. Treba vam još vremena da posložite utiske dešavanja iz prethodnog perioda i da napravite plan za dalje.
Ljubav
Sredinom nedelje Venera ulazi u vaš znak što vam konačno unosi mngo više pozitivne energije ali i više ljubavnih prilika, dešavanja. Vi inače imate potrebu za pažnjom, nosite je prirodno u sebi, a sada ćete pažnju na pravi način i dobiti sa jedne ili dve strane. Vas od viška nikada glava nije bolela, pa neće ni ovaj put. Mada, negde u dubini duše i dalje postoji nešto što vas drži u mislima o staroj ljubavi, niste sve sasvim raščistili i iako želite da krenete dalje pitanje je da li ste dovoljno spremni. Ovo je vreme dilema između potrebe mozga i racia da se zabavi i potrebe srca koje ima svoje želje. Znate da neke stvari ne mogu biti iste kao pre, ali ono što vam je poznato- a neproživljeno do kraja vas vuče nazad. Bićete razapeti na neki način, iako vam pažnja spolja prija i neka površna zadovoljstva privremeno stavljaju osmeh na vaše lice, duša traži toplinu, sigurnost i možda manje glamuroznu, ali duboku ljubav.
Zdravlje
Možete da očekujete neke manje zdravstvene probleme vezane za nervni sistem. Svakako, unos magenzijuma može da vam olakša neke stvari i da prija vašim mišićima, kao i vašem srcu ali i da vam potpomogne bolje i lakše oslobađanje stresa. Ključ dobrog stanja za vas se sada nalazi u savršenom balansu između rekreacije, bavljenja sportom, aktivnostima i odmora i opuštanja. Potrebno vam je i jedno i drugo, naizmenično. Moguće je da ćete biti pod većim stresom, pogotovo zbog posla ili izdaje nekog saradnika ili prijatelja. Ovo je faza u kojoj preispitujete svoju veru u ljude i zbog toga ste prilično sumorni u nekim danima. Koliko god da postoje situacije na koje ne možete da utičete, na svoje zdravlje i stanje organizma, uma i tela i dalje možete, pa je važno da se potrudite da sebe dovedete u što bolju formu.
Savet
Vraćanje u prošlost, propuštene prilike, kao i izgaranje nad onim što se popraviti ne može, vodi vas samo u depresiju i nesigurnost. Znate kako se kaže - Nad prosutim mlekom ne vredi plakati!

RAK

Posao
Imate utisak da je veliki pritisak nad vama, da je potrebno da se potrudite više i da radite duže kako bi dostigli neke rezultate koji se od vas zahtevaju. Moguće je da ste prilično nervozni ili je poslovno okruženje takvo da samo po sebi nameće tenziju. Imate neke lične nesigurnosti i vidite druge ljude kao bolje, superiornije od sebe, što nikako nije dobro- a nije ni istinito. Prolazite kroz manji pad samopouzdanja i motivacije, sve vreme ignorišući činjenicu da tako stvari stoje. Bilo bi dobro da tokom ove nedelje izbegavate donošenje važnih poslovnih odluka i da generalno provodite više vremena u nekom drugom okruženju. Niste sada u fazi u kojoj bi mogli da poboljšate svoj položaj, pa je važno da makar pazite da ne naškodite sebi. Bilo koja vrsta forsiranja sada može da vam stvori samo kontraefekat. Bolje je da neke stvari radite sporije ali da ih uradite kako treba.
Ljubav
Na ovom planu vas očekuje burna nedelja. U nekim danima ćete poželeti da se rešite svih komplikacija i imperativ će vam biti sloboda. Ali, kada vas uhvati promena raspoloženja i emocije, sve što budete želeli će biti partnerova blizina, zagrljaj, uteha i lepa reč. Niste u balansu sami sa sobom, pa teško sada možete imati uravnotežen odnos sa drugim ljudima. Ako ste slobodni, imate utisak da je problem u vama i da neke stvari morate da menjate kod sebe kako bi našli pravu ljubav. Ako već imate partnera, moguće su prepirke zbog vašeg razdražljivog stava i promena raspoloženja. Pokušajte da sebi postavite neke granicei da primetite kada ponašanje krene da vam varira. Ispitajte uzroke ličnih nesigurnosti i potreba da se stvaraju konflikti- i kada ne postoji neki konkretan razlog za to. Zagrebite malo dublje ispod površine. Razgovarajte sa voljenom osobom otvoreno o svemu, kada bura prođe.
Zdravlje
Važno je da sada jako pazite na svoje zdravstveno stanje jer možete imati neke promene ili probleme koje niste imali ranije. Na svim poljima ste osetljivi, pa se to odražava i na generalno stanje vašeg organizma. Na prvom mestu su slabe tačke vezane za glavu, pa je moguća glavobolja, vrtoglavica, osećaj pritiska u glavi, problemi sa sinusima, očima, čeonim predelom i slepoočnicana. Posavetujte se sa lekarom ako primetite bilo kakve veće tegobe. Takođe, redovno proveravajte stanje vezano za krvni pritisak može biti većih oscilacija nego pre. Nemojte da se naprežete previše i nemojte da idete protiv sebe. Nađite dovoljno vremena za odmor. Čuvajte svoje zdravlje, na prvu naznaku problema ili prehlade reagujte. Važno je da pratite ono što osećate i da ne zanemarujete probleme kako ne bi bilo većih komplikacija.
Savet
Očigledno postoji nezadovoljstvo sobom ili partnerski odnosima. Pokušajte da nadjete uzrok, kako bi ste pre rešili problem. Osetićete olakšanje.

horoskop

pixabay

Foto: pixabay

LAV

Posao
Na poslovnom planu vas očekuje jedan miran tempo, bez velikih stresova, bez drastičnih promena, napornih obaveza ili bilo čega što bi moglo da vas optereti u nekoj većoj meri. Možete da očekujete fazu u kojoj ćete veoma lako doći do ostvarenja svojih ciljeva, planova, sve ide u već predodređenoj formi, strukturi, razvija se po pravilima i zadovoljni ste onim što vidite. Sa nadređenima možete da ostvarite jako dobar odnos i da dobijete njihovu maksimalnu podršku, moguće i unapređenje. Zaslužni ste za svoj uspeh i veoma ponosno pokazujete svoje radove širem okruženju. Volite da pričate o poslu, da se hvalite svojim uspesima, osećate se dobro zbog svega toga. Moguće je da se u vama bude i neke sasvim nove, kreativne ideje koje niste imali pre. Dosta razmišljate o razvoju nekog novog posla ili projekta koji bi po mnogočemu mogao da bude drugačiji od prethodnih iskustava koje ste imali.
Ljubav
Emotivno ste naizgled čvrsti i stabilni kao stena. Ako zapravo imate partnera, onda to nije samo naizgled već ste zaista i zadovoljni vašim odnosom, ponosno prikazujete vašu vezu ili brak kao svoj lični uspeh. Razmišljate o ozvaničenju, protokolima, formalnostima, pa venčanje- ako se sada desi može da prođe u jako pozitivnim vibracijama. Ako ste slobodni želite da ostavite utisak jake i nezavisne osobe koja je dovoljna sama sebi ali u dubini duše znate da to nije ni blizu istine. Usamljenost vama nikako ne prija, ljubav samo može biti jedini i glavni pokretač za srećniji život, pa kada je nemate tiho patite. Nećete dopustiti da se to vidi, a i ne želite da delujete kao lak plen. Ovaj period je povoljan za susret sa Jarcem ili Bikom, njihova energija vam sada prija i smiruje vas. Poznanstva su moguća preko posla ili u nekom neobičnom okruženju.
Zdravlje
Izdržljivi ste, jaki, stameni i novih problema sa zdravljem sada neće biti. U suštini mžeda se desi da sada počnete ozbiljno da radite na prevazilaženju starih problema, što jeste za svaku pohvalu. Prvenstveno kada se radi o tegobama koje imate sa donjim delom leđa, kičmom, kostima, vreme dolazi za nova rešenja. Ako ste krenuli na fizikalnu terapiju, kod kiropraktičara ili upražnjavate bilo kakve korisne vežbe za ovaj deo tela možete biti sigurni da ćete na duže staze imati pozitivne rezultate. Problem koji se taložio godinama- ne može da se reši preko noći ali korak po korak može da se dođe do vidnog poboljšanja i osećaja olakšanja. Budite uporni i nemojte da odustajete. Zdravstveno stanje vam sada na neki način zavisi i od samodiscipline, pa i o tome generalno povedite računa tokom ove nedelje.
Savet
Zasićenje poslovima i poslovnim okruženjem, može stvoriti dozu nervoze, zbog čega će partner ispaštati ni kriv, ni dužan. Poželjno je da što pre učinite nešto povodom toga. Nemojte sebe prisiljavati na nešto što vam više ne donosi zadovoljstvo.

DEVICA

Posao
Očekuje vas period koji može da bude dosta konfuzan i usporen za vas, a niste navikli na tako nešto. Pogotovo početak nedelje nosi određene kočnice koje su van vašeg uticaja ili ih jednostavno ne razumete baš najbolje. Kao da postoji neko ili nešto što stoji na putu vašeg profesionalnog uspona. Vi želite, radite, trudite se ali imate utisak da stojite u mestu i da radite Sizifov posao. Sačekajte još malo. Ima vremena da se stvari promene ali strpljenje vam ne sme izmaći ako želite rezultate. Moguće je da će neko ponuditi lažnu pomoć ili ćete se osloniti na prividnu dobrotu nekih ljudi koji nisu taki kakvi pokušavaju da ispadnu u vašim očima. Potrudite se da se oslonite na činjenice. Na na intuiciju i emocije jer vam sada ta tačka nije pozitivno naglašena, pa pod uticajem emocija možete slagati sami sebe. Samo suve činjenice, statistika i stvari koje imaju materijalnu pozadinu- dokaz, su ono čemu treba da pridajete značaj tokom ove nedelje.
Ljubav
Na polju ljubavi takođe osećate dozu zbunjenosti i pomešanih emocija. Moguće je da postoji neka osoba iz vašeg kruga prijatelja ili poznanika prema kojoj imate pomešane emocije. Privlači vas ideja da budete sa njom ali kada dođete na korak do realizacije, parališete se, počnete da se dvoumite i nabrajate sebi minimum sto i jedan razlog iz kojeg to baš i ne bi bila dobra ideja. Opterećujete se sitnicama, razmišljate previše unapred, a uz sve to postoji i pad samopouzdanja koji je u ovom periodu jako naglašen. Od velikih fantazija i očekivanja, u realnosti ovaj put malo ostaje. Druga strana to tumači na potpuno suprotan način- delujete hladno ili kao da ste se poigravali. Ako već imate partnera, trudite se da popravite komunikaciju sa njim, da stvorite prijateljski odnos ali vam to baš i ne polazi za rukom.
Zdravlje
Može se reći da nemate neki određen, konkretan problem sa zdravljem koji vas previše opterećuje, ali imate dosta nekih sitnih smetnji koje vam kvare raspoloženje. Na prvom mestu vam osetljiva tačka može biti vezana za nervni sistem, pa je moguća pojava grčeva u mišićima, grčenje nerava itd. Takođe, možete imati i manje tegobe koje su vezane za lošu cirkulaciju, slabe i osetljive zglobove, pojavu reume, išijasa, manje probleme sa ramenim predelom ili gornjim delom leđa. Osim toga, možete biti skloni i problemima sa zubima, pa je ova faza idealna za posetu stomatologu radi redovne kontrole ili rešavanje nekog kvara iz ranijeg perioda. Sve u svemu, biće potrebno da vodite računa o svom zdravlju i da pazite na sebe. Nije vam baš sjajna faza i koliko god želeli da budete jaki, imate svoje slabosti.
Savet
Nemojte se previše izlagati rizicima. Prilično sebe forsirate, ne vodeći računa i ne misleći o mogućim posledicama.

horoskop, devojka, sreća

shutterstock

Foto: shutterstock

VAGA

Posao
Možete da se nadate generalno dobroj atmosferi i dobrom stanju kada je u pitanju polje posla. Nema previše stvari koje bi mogle da vas opterećuju pa imate priliku da se značajno opustite. Pred vama je faza u kojoj će finansijska poboljšanja biti vidna, zadovoljni ste svojim imovinskim stanjem i sigurni po tom pitanju. Sa nadređenima ipak, možete imati manje konflikte i nestabilnosti. Očekuje vas faza u kojoj može biti nesporazuma i pogrešno protumačenih stvari. Moguće je da neka osoba iz poslovnog okruženja na privatnoj osnovi ima nešto protiv vas, ili ste nečiju sujetu nehotice povredili. Čuvajte se prikrivenih neprijatelja i zavidnih ljudi. Zbog brojnih kvaliteta koje posedujete možete da navučete puno ljubomornih ljudi na svoj vrat. Pokušajte da uložite više energije u procenu onih kojima ste okruženi i nemojte olako da dajete važne ili kompromitujuće informacije.
Ljubav
Imate puno samopouzdanja i pozitivne energije u sebi, zračite seksipilom i ova nedelja za vaše ljubavno polje može da bude veoma uzbudljiva. Ako ste već u braku ili vezi, odnos sa voljenom osobom dobija jednu novu, dublju notu, zajedno isprobavate neke nove stvari i postajete bliži jedno drugome na svim osnovama. Pravite zajedničke planove za budućnost ali ne u hladnom, materijalističkom maniru, već iskreno zaljubljeni i opijeni osećanjima. Slobodne Vage mogu da očekuju zanimljiva dešavanja sa Škorpijom ili Blizancem, prija vam njihova intrigirajuća i dinamična priroda koja se razlikuje od vaše umerenosti. Na neki način ste željni zabave i izneđenja a ovi znakovi vam baš to mogu i pružiti. U nekom trenutku, možda i potpuno neočekivano, možete da osetite fatalnu privlačnost prema jednoj osobi kojoj nećete moći da odolite. Slušajte svoje instinkte.
Zdravlje
Možete da očekujete poboljšanje kada je reč o vašem zdravstvenom stanju. Tegobe koje su vas opterećivale u prethodnom periodu polako jenjavaju i imate sve više i više energije. Može se reći da ste prevazišli dosta raznih problema i da se sada konačno vraćate sebi i svom starom “ja”, svom dobrom raspoloženju i osećaju unutrašnjeg balansa. Povremeno su mogući manji problemi sa suvom kožom ili nekim promenama na koži, pa bi savet dermatologa mogao da vam bude veoma koristan. Osim toga ne biste trebali da imate neke značajne tegobe ili promene. Pred vama je nedelja koju možete da provedete u jako dobrom osećaju i raspoloženju, okruženi ljudima koje volite. Sami možete da birate kako ćete i sa kim provoditi svoje vreme- pa se potrudite da u svojim izborima budete mudri. Imate velike izvore energije, gladni ste novih dešavanja i iskustava, pa vam i društvene aktivnosti mogu biti od velikog značaja.
Savet
Opreznost je u ovom periodu neophodna, ne smete je zanemariti. Naročito se ovo odnosi na poslovni aspekt.

ŠKORPIJA

Posao
Tokom ove nedelje ćete imati više sreće nego što očekujete. Poslovi će teći veoma glatko, čak i kada se ne trudite previše- neke stvari će vam jednostavno ići od ruke. Možete da očekujete neki vid zaštite, faktora sreće, kao da sve vreme neki anđeo čuvar bdi nad vama. Svaki poslovni projekat koji se pokrene u ovom periodu može biti uspešan, a pogotovo ako se radi o saradnji sa inostranstvom. Možete da očekujete ekspanziju, napredovanje i ostvarenje vaših velikih planova. Sada nije vreme da se igra na malo, jer samo veliki uspeh možete da očekujete. To može biti i ostvarenje nekih starih snova, maštanja, nadanja nešto što se oduvek krilo u vama. Možete da uđete potpuno pozitivni i sa velikim očekivanjima u ovaj period i da budete sigurni da ćete uspeti da dođete do pozitivnih okolnosti. Od ruke vam ide sve vezano za putovanja, daleke destinacije kao i poslovi vezani za neke više institucije.
Ljubav
Pred vama je uzbudljiv period u kojem ćete imati burna dešavanja i promene. Strasti su uzavrele, pa po nekim pitanjima nemate strpljenja. Želite sve ili ništa, potpunu partnerovu posvećenost ali sa druge strane i sopstvenu slobodu. Tražite mnogo, a zauzvrat ne dajete mnogo više od svog društva, prisustva i smatrate da je svaki vaš tren dragocen. Ako nekome poklonite svoje vreme po vama je to dovoljno. Niste spremni za žrtvu ali je očekujete. Pomalo ste egoistični i u svojim emotivnim lutanjima dokazujete neke stvari sami sebi. Potreba za dominacijom postoji prirodno u vama a sada može biti prenaglašena. Ako već imate partnera, odnos sa njim je dobar, vernost postoji sa obe strane ali i fleksibilnost, razumevanje, oboje volite da pored vremena koje provodite zajedno imate i dovoljno slobodnih trenutaka koje ćete koristiti samo za sebe.
Zdravlje
Puno snage imate u sebi, pa ova nedelja može da bude jako dobra za vas na svim poljima. Nema naznaka za bilo koje ozbiljnije zdravstvene probleme ili tegobe. Prija vam fizička aktivnost u što većoj meri, najbolje se osećate kada ste u pokretu. Sada možete biti na neki način i opsednuti svojom kondicijom, formom, mišićima, pa u skladu sa tim pazite i na ishranu i na unos masti i nekako se trudite da sve dovedete u red. Spremni ste da se na neki način žrtvujete i potrudite kako bi vaše telo bilo zdravije, jače ali i lepše. Momenat sujete postoji, pa vam je važno da neke stvari dokažete sebi i drugima. Možete imati višak energije pa je zato važno da se pravilno usmeravate. Povremeno će vas vući potreba za alkoholom ali sada niste skloni preterivanju. Čaša vina nikom nije naškodila i sve dok ste umereni i dok ne idete u krajnost problema ne bi trebalo da bude.
Savet
I pored velike otpornosti organizma, morate biti oprezniji, jer od polovine aprila možete biti ugorženi. Uostalom, " krčag ide na vodu dok se ne razbije! "

STRELAC

Posao
Očekuje vas period u kojem ćete imati neka finansijska previranja i oscilacije. Stanje će biti promenljivo. Ako planirate neki kredit ili pozajmicu ova faza nije povoljna za to, može da bude nekih neočekivanih preokreta ili komplikacija. Moguće je da ćete imati neke veće nepredviđene troškove koji će vam pomutiti planove vezane za finansije i posao. Takođe, ako očekujete nasledstvo moguće je da će doći do spora ili otežanja prilikom raspodele imovine. Nećete ostati bez ičega, na kraju ćete naći rešenje ali početak nedelje neće biti baš sjajan za vas. Možete da očekujete povoljnu atmosferu za pokretanje nekog ortačkog, partnerskog posla ili za dobijanje podrške od nekih važnih ljudi. Važno je da ne izgubite svoj fokus, da ne dopustite da privremene poteškoće utiču na vaše dugoročne planove i da se potrudite da se dobro organizujete po pitanju raspolaganja svojim novcem.
Ljubav
Moguće je da na emotivnom polju imate neki vid toksičnog odnosa sa osobom koja vam se dopada. Vlada fatalna privlačnost između vas dvoje ali svaki put kada se spojite desi se nešto nepredviđeno ili imate utisak da vas baksuz prati. Istina je da verovatno niste jedno za drugo ali vas to neće sprečiti da na kraće staze ostvarite neki vid emotivnog odnosa. Ukoliko već imate partnera, stabilnu vezu ili brak pojavljuju vam se problemi sa sumnjom, ljubomorom, moguće je da postajete nesigurni, da vam se javljaju neki novi strahovi i da lako ulazite u konflikte zbog toga. Vaša priroda jeste slobodna ali imate sklonost ka ljubomori i kada vam se ta lampica aktivira umete da budete malo naporni. Pokušajte da razdvojite ono što je realno i što se zaista dešava od strahova koji su u vama i koji su više plod podsvesti nego konkretnih dešavanja. Razgovarajte sa partnerom otvoreno o svemu.
Zdravlje
Mogući su manji problemi sa zdravljem tokom ovog perioda, kada su u pitanju krvotok, debelo crevo i reproduktivni organi. To su vam trenutne slabe tačke o kojima treba da vodite računa. Takođe, pazite da ne preterate sa alkoholom i izbegavajte bilo kakve opijate generalno ili lekove koji bi mogli da vam pomute svest. Sa lekarom se posavetujte oko bilo koje terapije. Moguće je da biste trebali da proverite krvnu sliku, da utvrdite da li postoji neki skriveni problem. Ovo je faza u kojoj se u vašem organizmu mogu dešavati neke promene koje se ne vide na prvipogled ali to ne znači da ih nema. Ako od ranije postoje neke slabe tačke, sada je vreme da definitivno otkrijete koja je dijagnoza i da se opredelite za tretman. Možete se lako oporaviti ako se neko lečenje započne u ovom periodu. Potražite stručnu pomoć i nemojte ništa da radite na svoju ruku.
Savet
Uvek ste spremni da potrošite više no što vam mogućnosti dozvoljavaju. Budite racionalniji, ukoliko ne želite da imate većih problema.

horoskop

printscreen

 Foto: printscreen

JARAC

Posao
Možete da očekujete period u kojem će dosta toga zavisiti od vaše komunikacije i odnosa sa drugim ljudima. Ključ svih dešavanja je sada u partnerstvu, saradnji, dogovorima, ako na tom polju pokažete umeće i dobar stav imaćete ono što budete želeli. Vaš šarm, diplomatija i pregovaračke sposobnosti ako ih budete upotrebili, doneće vam veliku korist. Druga polovina nedelje vam je odlično postavljena za potpisivanje novih ugovora. Možete da očekujete da ćete dobiti podršku javnosti ili šireg poslovnog okruženja pri nekim svojim poduhvatima i idejama. Moguća je jako dobra saradnja sa Vagom ili Rakom. Sve dok ste spremni da idete postepeno i da ništa ne forsirate, očekuje vas ostvarenje uspeha. Ovo je povoljan period za početak vaše karijere ili za to krenete uzlaznom putanjom, da gradite svoj put ka uspehu, korak po korak.
Ljubav
Tokom ove faze možete veoma lako ući u neku ozbiljnu i perspektivnu ljubavnu vezu koja bi kasnije vodila ka zajedničkom životu ili braku. Imate sve predispozicije da se zaljubite, da vam se desi uzvraćena ljubav sa osobom koja ima iste životne težnje i namere kao i vi. Već u prvim trenucima ćete osetiti veliku i jaku povezanost i razumevanje, saosećanje sa druge strane. Imaćete utisak da se poznajete mnogo duže i bolje i nekako ćete od prvog trenutka sasvim prirodno funkcionisati sa tom osobom. Ako već imate partnera sada bite mogli da budete podložni razmiricama, oboje ste preosetljivi i lako se dolazi do bilo kog konflikta. Neki problemi se u vašoj vezi mogu pojaviti i sasvim iznenada ali uspećete da ih prevaziđete. Uz dovoljno ljubavi, volje i požrtvovanosti sve može da dođe na svoje. Važno je samo da znate šta želite.
Zdravlje
Polje zdravlja vam nije naglašeno kao preterano problematično ali nekih manjih smetnji bi moglo da bude jer ipak postoji određena doza osetljivosti kod vas pa treba da budete pažljivi. Pogotovo kada se radi o mogućim smetnjama hormonalne prirode, ako imate česte promene raspoloženja, neredovne cikluse, veću dozu umora ili eazdražljivosti nego inače posavetujte se sa svojim ginekologom. Proverite i nivo hormona štitne žlezde, pazite i na zdravlje bubrega i generalno na sve organe urogenitalnog trakta koji vam jeste naglašen kao slaba tačka u ovom periodu. Čuvajte se i upale uva i sličnih tegoba kojima ste sada podložni. Većinu vremena možete osećati malaksalost i umor pa će od velikog značaja za vas biti i da izdvojite više vremena za san. Povećajte unos tečnosti- potrudite se da pijete dovoljno vode, da vam organizam ne dehidrira.
Savet
Važno je da prema svemu prilazite odgovorno i snažno, pa se to odnosi i na vaš organizam. Uvek se sa odredjenom opuštenošću odnosite na zdravlje. Reagujete kada je problem postao akutan. Vreme je da se posvetite sebi i rešavanju zdravstvenih problema.

VODOLIJA

Posao
Imaćete dosta obaveza u narednom periodu. Možete da očekujete da će se poslovi gomilati jedni na druge, to vam u nekoj meri može stvarati osećaj pritiska ali ako se budete organizovali na pravi način uspećete da dovedete u red sve što se toga tiče. Pred vama je period u kojem će posao okupirati veći deo vašeg vremena i u kom ćete biti veoma posvećeni radu, napredovanju. Vredni ste, na neki način požrtvovani i to se vidi. Moguće je da ćete u par navrata ostati i prekovremeno na poslu ili ćete se na neki drugi način žrtvovati radi obaveza i napretka. Posvećeni ste opštoj dobrobiti, ne samo svom interesu. Iskreno se trudite da budete korisni u svakom smislu, da budete na raspolaganju i drugima kojima je pomoć potrebna. Možda vam je nekada čak i lakše da rešavate tuđe probleme od svojih... Pokušajte ipak da stavite glavni fokus na dešavanja koja su važna lično vama, ne rasipajte svoju energiju.
Ljubav
Moguće je da ćete na neki način sada biti nezainteresovani za ljubav. Nekada ste zamišljeno gledali zaljubljene parove i nadali se sličnom razvoju događaja kod vas, a sada ste potpuno ravnodušni. Ne može se reći da ste izgubili nadu jer to svakako nije slučaj ali ne možete više da sedite i da čekate da vam se nešto desi. Posvećeni ste poslu i nekim konkretnim stvarima, problemima, a ljubav postaje prilično sporedna stvar. Moguće je da će delimično zbog vašeg pasivnog stava, a delimično i zbog aspekara ova nedelja ostati nepromenjena po pitanju emotivnih dešavanja. Situacija je dosta bolja ako već imate partnera pored sebe, u tom sučaju ste voljeni, ispunjeni, nije vam problem da otvoreno pokazujete svoje emocije i dajete sve od sebe kako bi vam svakodnevnica bila ispunjena lepim i nežnim trenucima. Zadovoljni ste svojim izborom.
Zdravlje
Podložni ste prehladama, virusima, upalnim procesima ili bakterijskim oboljenjima. Imunitet vam je prilično oslabljen, mogući su i problemi sa krvnom slikom- u svakom slučaju odrambeni mehanizmi organizma sada mogu biti značajno slabiji nego pre što vas dovodi do problema sa zdravljem. Čim se nađete u nekom malo većem kolektivu, postoji rizik od prenosa virusa i bakterija. Kijavica, problemi sa sinusima, grlom, disajnim putevima mogu stvarati prave muke i neprijatnosti. Moguće je da vam je potreban veći unos vitamina pogotovo kroz sveže voće i povrće. Posavetujte se sa lekarom na koji način da se izborite sa tegobama koje imate. Potreban vam je odmor, mirovanje, što manje naprezanja, što manje stresa. Budite dobri prema sebi. Poradite na svojim navikama i izbegavajte bilo kakve izvore zaraze kojima možda možete biti izloženi.
Savet
Prilično pasivno posmatrate dešavanja oko sebe, a to se odnosi isključivo na Vas lično! Ne smete se prepustiti strujama da Vas nose, morate se posvetiti više sebi i trgnuti od nebitnih stvari, koje su vas okupirale.

RIBE

Posao
Nastavlja vam se dobar period koji je vladao i prethodne nedelje, s tim da sada možete imati jošmanji broj obaveza. Pred vama je faza u kojoj ćete biti potpuno rasterećeni, posvećeni svojim slobodnim aktivnostima, a posao vam neće zadavati ni najmanje brige. Ako ste želeli da idete na godišnji odmor ovo je idealan period za to. Opušteni ste, dobro raspoloženi, osnovne obaveze završavate u hodu i dobro se osećate. Više ste posvećeni sebi i privatnom životu nego poslu. Ne bi trebalo da bude bilo kakvih opterećenja, komplikacija ili negativnih dešavanja sve vam nekako glatko ide. Ovo je faza u kojoj možete da napravite predah, da danete dušom i da se posvetite nekim drugim stvarima koje nisu u domenu posla i finansija. Iskoristite maksimalno sreću koja vas prati, uživajte u slobodnom vremenu i nemojte da se brinete. Moguć je i neki manji dobitak.
Ljubav

Slobodne Ribe će uživati u veoma povoljnoj fazi za polje flerta. Lako ulazite u komunikaciju sa osobama suprotnog pola, dobijate puno pažnje i prijaju vam sve aktivnosti vezane za izlaske, pojavljivanje na javnim mestima, događajima, sklapanje kontakata, itd. Društveni život vam je sada definitivno prioritet a kroz ta dešavanja dolazite i do novih prilika za ljubav. Možete da očekujete dobro slaganje sa ostalim vodenim znacima- Rakom i Škorpijom sa kojima nekako imate srodnu energiju. Mada bi i neki Lav mogao da vas zaintrigira. Mogućnost izbora ćete imati u svakom slučaju, jer udvarača ima na svakom koraku. Ako ste u braku ili vezi možete da očekuje pokretanje teme o deci. Moguće je da je partner spremniji za to od vas. Još niste doneli neke važne odlukei trebaće vam vremena da sami sa sobom raskrstite.

Zdravlje

Zdravlje vam nije idealno, možete s vremena na vreme imati srčane smetnje koje definitivno utiču na kvalitet svakodnevnog života. Posetite kardiologa i posavetujte se sa njim oko terapije koja za vas može biti adekvatna. Takođe, potrudite se da se ne zamarate previše, da izbegavate stres ili bilo kakvu izloženost faktorima rizika. Pazite na krvotok i cirkulaciju. Vi ste generalno osetljiviji i srce vam jeste jedna od slabih tačaka u nizu. Često su mogući problemi na ovom planu pa je zato važno da se pravovremeno sa tim pozabavite. Takpđe treba da čuvate i svoje oči moguće su neke manje povrede oka ili problemi vezani za suvoću oka, ali i za glaukom, itd. Najbolje je da sve simptome koji se pojave na vreme prijavite svom lekaru i da utvrdite o čemu se tačno radi. Nemojte da izbegavate redovne preglede.

Savet
Imajte na umu da vas prati sreća, ali to ne znači da treba da se opustite! Ovaj period iskoristite na najbolji način, maksimalno, na realizaciju ciljeva.