ASTROLOZI OTKRIVAJU: Retrogradni Mars potpuno menja svet, posle Nove godine ništa neće biti isto!

Kada bi drevni astrolozi videli situaciju na nebu u najmanju ruku bi predvideli svetski rat. Dakle, oprez i bez impulsivnog ponašanje.

Planeta Mars, horoskop
Foto: Shutterstock

Početkom septembra je došlo do velikog zemljanog trigona i Sunce je napravilo sponu između Urana u Biku i Jupitera, Plutona i Saturna u Jarcu. Mesec je 7. i 8. septembra boravio u znaku Bika i pojačao ovaj trigon. To je "poguralo" dešavanja u kućama naših natalnih horoskopa koje su pod ovim uticajem, još ako imate tu i neku planetu - bingo.

Smena punog i mladog Meseca dala je posebnu dinamiku, jer uvek nešto treba da se završi, da bi se novi prolaz pojavio pred nama. Veliki talas energije imali smo 2. septembra (pun Mesec u Ribama). Pojavili su se novi odgovori i rešenja koja su bila "tu negde", ali ih do sada nismo primećivali.

Kada se stvari sagledaju iz drugog ugla otvaraju se nove mogućnosti. Uran donosi uzbuđenje i oslobađanje, opipljivo i konkretno, jer se uticaj dešava u zemljanim znacima.

Oni daju našem životu čvrstu formu, to je mesto gde gradimo, kreiramo i realizujemo stvari na fizičkom planu. To je naše telo, posao, karijera, finansije, dnevna rutina, ono što trenutno posedujemo ili želimo u budućnosti, ali i konkretne promene koje želimo da napravimo u životu.

Zatim Sunce nastavlja da se kreće kroz znak Device i formira trigone sa planetama u Jarcu.

Istovremeno, ono predstavlja rešenje problema koji se otvorio pred nama ove godine, i njegovo rešavanje je stalno bilo odlagano. Sada imamo ideju šta je to što praktično može da se ostvari, kako da se stvari organizuju i unaprede.

Mars
Foto: Shutterstock

Mars je ušao u novu fazu, jer je dugo najavljivani retrogradni hod počeo i trajaće do 14. novembra. Ovaj uticaj se od davnina povezuje sa ratovima i elementarnim nepogodama. Kada bi drevni astrolozi videli situaciju na nebu do Nove godine, u najmanju ruku bi predvideli smak sveta. Ovo nikada da sada nije bilo, tako da nemamo sa čim da uporedimo, i možemo da pustimo mašti na volju.

Ovoga puta ratoborni Mars u ratničkom Ovnu je u trostrukom kvadratu (90 stepeni) sa ne tako miroljubivim planetama Plutonom, Saturnom i Jupiterom. U prvoj fazi sva četiri aktera su retrogradna, što znači da su blizu Zemlji i da se njihov uticaj jače oseća. Dakle, uporedo sa zemaljskom energijom podrške imamo frustrirani iskvadrirani Mars. To donosi tenziju, ometanje, blokade. Kada kažemo "rat", on se zapravo i vodi. To je rat za razbijanje strukture, rušenje "elite".

Zodijak, horoskop, žena
Foto: Foto: Shutterstock

Lako je izaći na crtu "spoljnim", neprijateljima, ali - kako da izađemo na kraj sa otporima i tenzijama u nama samima, koji su aktivirani ovim astrološkim uticajem. Suština je konflikt. Nešto jako želimo, a ne možemo ništa da uradimo brže, ne možemo da započnemo. U nekim slučajevima, otpor dolazi od nas samih - "nisam dovoljno dobar, nemam iskustva, star sam".

Treba osvestiti koja uverenja i strahovi nas pokreću. Imamo unutrašnji osećaj da treba još da sazrevamo (Jarac), da budemo odgovorni, da uradimo nešto na pravi način. Retrogradni Mars u Ovnu zahteva unutrašnji rad, navodi na razotkrivanje ko smo mi zapravo i što još nije došlo do naše svesti.

Kvadrat sa planetama u Jarcu donosi osvešćivanje, da se vratimo sebi i shvatimo da ono što treba da uskladimo se zapravo nalazi u nama samima, ali projekcija je mnogo udobnija varijanta. Ovo sa povlačenjem se uglavnom dešava u teoriji, jer kao za inat, Mars probudi onog nestrpljivog u nama, koji je uzbuđen, napunjen energijom i spreman da krene.

Oprez, impulsivno ponašanje u naredna dva meseca moglo bi da ima dugoročne posledice. Zato - ne gurajte ništa na silu i ne započinjite stvari koje treba dugo da traju.

Više vesti o sličnim temama nađite OVDE!

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi