kosa
printscreen/instagram
kosa

printscreen/instagram

kosa, Foto: printscreen/instagram

Pripada grupi spiritualnih znakova i pod njegovim uticajem je bilo mnogo pesnika, umetnika i naučnika. Međutim, kada se Ribe ispoljavaju u negativnom svetlu, one daju ljude potonule u svetu svojih iluzija. Zbog jake dvojnosti ove prirode, ako bismo govorili o zdravlju, za ove ljude je izuzetno važan duhovni sklad i zdrava psiha.

Reč je o prijemčivim i osetljivim ljudima koji intuitivno reaguju na okruženje. Ovaj njihov dar može biti veoma koristan ukoliko je usmeren na pravi način. Međutim, ukoliko senzibilnost nije pod njihovom kontrolom, psihički doživljaji ih vode u energetsku neravnotežu, koja ih potom uvodi u bolest. Šta se dešava u skrivenom delu nečije ličnosti predstavljeno je u 12. polju horoskopa, pa su zbog toga bolesti, kojima su osobe rođene u znaku Riba sklone, najčešće hronične.

kosa

printscreen/instagram

kosa, Foto: printscreen/instagram

Ribe obolevaju zbog zadržanih emocija. Bez obzira na to što ovi ljudi, na prvi pogled, izgledaju opušteno, oni u sebi preživljavaju brojne fobije i strahove. Kada stanje postane alarmantno, najbolje je da se obrate psihoterapeutu, jer je ovaj vid lečenja za njih najbolji. Zbog trpljenja i potiskivanja emocija brzo strada endokrini sistem. A zbog vladara Neptuna koji predstavlja maglu i greške, oboljenja ovog znaka je teško otkriti i lečiti. Zbog ovoga, poželjno je uvek potražiti mišljenje bar dva stručnjaka pre postavljanja konačne dijagnoze. Ukoliko je osoba opterećena teškim aspektima, ova energija će mnogo gore delovati pa se mogu javiti tumori, gljivična oboljenja i problemi sa žlezdama.

Zbog prevelike senzibilnosti i opšte osetljivosti, pripadnici ovog znaka teško odolevaju iskušenjima droge i alkohola, pa s lakoćom upadaju u začarani krug iz koga teško izlaze.