NAUČNICI POTVRĐUJU! Ako uzimate OVAJ vitamin, ZAPAMTIĆETE sve svoje snove!

Svi se ponekad probudimo znajući da smo sanjali nešto živopisno i intrigantno, ali toga se ujutru sećamo u tragovima.

Spavanje, san, snovi, krevet,
Foto: Shutterstock, ilustracija

Naučnici veruju da su otkrili koji vitamin pomaže da se snovi upamte. U članku objavljenom u časopisu "Perceptual and Motor Skills" naučnici su objavili da su sanjari koji su uzimali visoke doze vitamina B6 pre odlaska u krevet svoje snove bolje zapamtili.

 

U istraživanju univerziteta u Adelajdu učestvovalo je 100 ljudi. Pola njih je pre spavanja dobilo 240 mg vitamina B6 pet dana zaredom, a pola placebo. Nijedna grupa nije znala šta uzima.

Ako ste ih sanjali guste i crne, spremite se za svađu! Sva tumačenja vezana za snove o OBLACIMA!

AUTOR: Sanovnik/M.M. DATUM I VREME: 10.08.2019. 10:00 Oblak je vidljiva masa koja nastaje zgušnjavanjem vodene pare u atmosferi. Foto: Profimedia Sanjati olujne crne oblake Ako u snu vidite velike crne oblake kao pred oluju ili nevreme, to implicira da ćete se svađati.

"Učesnici obogaćeni vitaminima rekli su posle da su njihovi snovi bili jasniji i pamtljiviji i da se sećanje nije gubilo kako je dan odmicao. Vitamin B6 nije uticao na živopisnost, bizarnost ili boju njihovih snova niti je uticao na druge aspekte njihovih spavačkih navika" rekao je autor studije psiholog Denholm Aspi i dodao:

 

"Radi se o malom uzorku ispitanika, ali rezultati jasno pokazuju da se grupa koja je uzimala vitamin B6 bolje seća svojih snova od onih koji su dobijali placebo". Aspi tvrdi da prosečna osoba provede šest godina života sanjajući, što znači da bismo mogli da ih produktivnije iskoristimo ako naučimo da ih kontrolišemo.

San, spavanje, košmari, noćna mora, sanovnik
 Foto: Shutterstock, ilustracija

 

 BONUS VIDEO:

Beograđanke otkrile da li bi oprostile prevaru: Ovakve odgovore niko nije očekivao!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi