Egipatski horoskop
Shutterstock
Egipatski horoskop

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Drevni recept otkriva tajne zavođenja. Ovaj drevni Zodijak podeljen je na 12 znakova, a svakim od njih gospodari jedno božanstvo. Stari Egipćani koristili su ga da bi lakše osvojili osobu koja im se dopada…

Amon, Bog proroka (1.1. – 2.2.)

Ljudi rođeni u znaku Amona su uporni, nenametljivi i veoma emotivni. Iako deluju nezainteresovano, svoju volju sprovode tiho i polako. Osobu koja im se dopada osvajaju tako što jednostavno sednu kraj nje i “zrače srećom”.

Amoni su vrlo odani i ne tolerišu prevaru. Ukoliko veza krene u lošem pravcu, odmah prekidaju, jer ih ne interesuje nešto što nema budućnosti. U ljubavnom životu štiti ih Amon, vrhovno egipatsko božanstvo. Njihova boja je zlatna, a pamet najveće zavodničko oružje.

Sebek, Bog reke Nil (3.2. – 4.3.)

Rođene u ovom znaku ponekad zaslepi spoljašnja lepota i sjaj, ali na svu sreću brzo se povrate iz transa. U ljubavnim vezama insistiraju na intelektualnom razumevanju, ali su nestalni i teško mogu da se skrase pored jedne osobe.

Vrlo su iskreni i ne praštaju laž. Važan im je se*s, pa zato traže partnera istih erotskih interesovanja i sklonosti. Njihov zaštitnik je bog krokodil, čuvar svete reke Nil i blaga drevnog Egipta. Omiljena boja im je plava, a zavode originalnošću.

Oziris, Bog plodnosti (5.3. – 9.4.)

Romantična i senzualna, deca Ozirisa vole prirodu, poeziju i životinje. Neophodni su im ljubav i nežnost, bez njih se osećaju potpuno izgubljenim. U mladosti su skloni idealizovanju ljubavnog partnera, zbog čega često doživljavaju razočaranja.

Kasnije vezama pristupaju opreznije, a kada se zaljube, izuzetno su odani i strastveni. Privlače ih iskrene osobe, ne previše razuzdane u se*su, jer su prilično konzervativni. Rođene u ovom znaku štiti Oziris – bog plodnosti. Njihova boja je indigo plava, a u zavođenju koriste svoje najmoćnije oružje – pogled.

Egipatski horoskop

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Pta, Bog istine (10.4. – 2.5.)

U ljubavi su impulsivni, puni zahteva i insistiraju na iskrenosti. Pta je bog istine i rođeni u ovom znaku ne pristaju na odnose koji su zasnovani na obmanama. Veoma su nestrpljivi i neretko zbog ishitrenih odluka raskidaju kvalitetne veze, jer ne uspevaju da proniknu u suštinu partnerovog bića.

Zaljubljive su prirode, naglašeno strastveni i žele sve sada i odmah. Ipak, vrlo su oprezni kada biraju bračnog partnera. Crvena boja im donosi sreću, a zavode svojim smehom.

Horus, Bog života (3.5. – 16.6.)

Nestalna poput leptira, deca Horusa, boga neba, teško ostvaruju čvrste veze. Nemirnog su duha, skloni ljubavnim avanturama i se*su za jednu noć. Stalno tragaju za idealnim partnerom, za njih je u početku svaki “onaj pravi”.

Da bi se skrasili u vezi, voljena osoba mora da bude snažna i stabilna. I najmanji nagoveštaj posesivnosti oteraće pripadnika ovog znaka. Boja ćilibara donosi im sreću, a njihovo najubojitije zavodničko oružje jeste duhovitost.

Neftis, Boginja ljubavi (17.6. – 21.7.)

Vladar ovog romantičnog znaka je predivna Neftis, boginja ljubavi. Njena deca neverovatno su odana, teže tome da se sa voljenom osobom sjedine i telom i dušom. U neprekidnoj su potrazi za svojom drugom polovinom, pa im se ponekad dogodi da “izgube kompas” i počnu da lutaju od jednog do drugog partnera.

Skloni su sanjarenju, ali umeju da materijalizuju svoje snove. Izuzetno su kreativni i moraju da se izraze kroz neki oblik umetnosti. Prilikom zavođenja trebalo bi da se oslone na svoj izgled koji će biti privlačniji ako nose belu boju.

Egipatski horoskop

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Set, Bog munje i oluje (22.7. - 18.8.)

Set je bog munje i oluje, a pripadnicima ovog znaka daje žestoku strastvenost. Potrebna im je osoba uravnoteženog karaktera i temperamenta koja će umeti da izađe na kraj sa njihovim burnim osećanjima.

Veoma im je važno da je njihov partner privlačan i drugima i vole kada ih u javnosti obasipa pažnjom. Deca Seta osvajaju svojom dostojanstvenom pojavom i aristokratskim držanjem, a njihove boje su narandžasta i zlatna.

Anubis, Bog zaštitnik (19.8. – 21.9)

Anubis svojoj deci obezbeđuje srećan i miran ljubavni život. Rođeni u ovom znaku su odgovorni, inteligentni, pošteni, emotivni i romantični, a mana im je nedostatak inicijative. U potrazi su za osobom koja će umeti da prepozna njihove kvalitete.

Vole da budu polako zavedeni, a od veze očekuju sigurnost. Njihov idealni partner mora da bude diskretan i pomalo nedokučiv, jer ih odbija previše iskrenosti i otvorenosti. Njihova boja je tamnoplava, a zavodničko oružje inteligencija.

Ra, Bog sunca (22.9. – 15.10.)

Odmereni, puni ljubavi i pažnje, rođeni pod okriljem boga Ra s lakoćom pronalaze osobu za život udvoje. Rado primaju komplimente, ali ih i neštedimice dele. U društvu su veoma omiljeni i prosto plene neodoljivom harizmom.

Mana im je to što su kolebljivi i teško se odlučuju kada biraju partnera, naročito ako im se razum bori sa srcem. Ukoliko žele srećnu budućnost, ne bi trebalo da se osvrću na prošlost. Zelena boja im donosi sreću, a zavode svojim šarmom.

Egipatski horoskop

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Izida, Boginja čuda (16.10. – 9.11.)

Izida je boginja plodnosti, zaštitnica braka i majčinstva, ali i čuda. Osobe rođene pod njenom zaštitom imaju jaku intuiciju i magičnu moć. Njihov osmeh prosto opčinjava, pa im nije teško da osvoje osobu koja im se dopada.

U ljubavi se predaju svim srcem, jer žele da usreće voljenu osobu. Izuzetno su strastveni i oslobođeni svih predrasuda, za njih ne postoji zabranjeno voće. Crvena boja im donosi sreću, a misterioznost je njihovo moćno oružje.

Tot, Bog mudrosti (10.11. – 3.12.)

Rođeni u znaku Tota, boga mudrosti, teško izražavaju osećanja, ali uvek deluju raspoloženo i bezbrižno. Privlače ih avanture i nova poznanstva, a najviše im odgovaraju osobe koje će biti njihova “sigurna luka”, gde će se vraćati posle uzbudljivih doživljaja i putovanja.

Ćudljivi su i često menjaju raspoloženje, pa predstavljaju pravu misteriju za druge ljude. Srećna boja im je ljubičasta, a najjače oružje – optimizam.

Hator, Boginja umjetnosti (4.12 – 31.12)

Oni su “zaljubljeni u ljubav”. Potreban im je partner koji će da ih razume i da ume da podstakne osećanja koja se kovitlaju u dubini njihove duše. Hator je boginja umetnosti i muzike, a njenu decu krase nežne emocije..

Kolikogod da priželjkuju pravu ljubav, istovremeno je se i plaše, zbog čega ponekad deluju uzdržano i hladno. Imaju veliki s**sualni potencijal i verni su supružnici. Njihova boja je tamnozelena, a zavode nedokučivošću.