BITNO JE SAMO OVO DA SNOVI POSTANU STVARNOST Ukoliko imate hvatač snova u vašem domu, što pre morate da uradite sledeću stvar!

Nećete verovati šta sve donosi amajlija koju skoro svi imamo u kući...

Hvatač snova, snovi, kuća, dom
Foto: Shutterstock, ilustracija

Prema verovaju Indijanaca, svako ko iznad svog kreveta drži okačen hvatač snova, imaće predivne i najlepše snove i svake noći spavaće mirno i spokojno, piše Lovesensa.

 

Kako bio hvatač snova zaista imao efekta, veruje se da mora biti ručno izrađen. Kolut se pravi od vrbe, mrežica od prirodne tkanine, a ukrašava se perjem i perlicama. Originalni hvatač snova ispod koluta treba da ima 3 pera.

U indijanskoj kulturi roditelji stavljaju hvatač snova u dečije sobe kako bi deca bila zaštićena od noćnih mora i negativne energije.

BOLJE DA VAM NE ZUJI U LEVOM UHU Po narodnom verovanju evo šta znači kad vam treperi usna, zuji u uhu, igra vam oko ili obrva!

San, spavanje, košmari, noćna mora, sanovnik
Foto: Shutterstock, ilustracija

Mreža na hvataču snova treba da liči na paukovu mrežu. Mreža treba da bude vezana u 8 čvorova, jer broj 8 simbolizuje 8 paukovih nogu, a pauk je simbol učenja, mudrosti i energije.

Prema legendi, hvatač snova ima mrežu kako bi se u njoj uhvatili negativni snovi koji nestaju iz hvatača kada Sunce izađe, dok se dobri čuvaju kako bi se jednog dana manifestovali. Takođe, postoji verovanje da hvatač snova treba držati pored prozora u spavaćoj sobi kako bi loši snovi što pre napustili životni prostor.

 

Ipak, hvatač snova ne služi samo za filtriranje snova. Indijanci su ga koristili i kao totem (sveti predmet) koji privlači pozitivnu enegiju i ima moć da neutrališe negativne energetske vibracije.

BLAGO VAMA AKO IMATE BUBE U KUĆI Ovih osam znakova govore da vam uskoro stiže veliki novac!

Spavanje, san, snovi
Foto: Shutterstock, ilustracija

Hvatač snova je lep ukras, naročito ako volite boho stil u enterijeru. Ukoliko želite da njegova magija proradi, važno je da bude napravljen po već pomenutim uputstvima.

Priča koja stoji iza ovog sujeverja je zastrašujuća!

AUTOR: Telegraf/M.M. DATUM I VREME: 18.09.2019. 14:00 Hteli to da priznaju ili ne, ali kod većine ljudi postoji makar mala doza sujeverja. Foto: Shutterstock Još od malih nogu naučeni smo da nikako ne smemo da prođemo ispod merdervina (a kasnije su pridodate i bandere, odnosno stubovi postavljeni u obliku slova A) ukoliko želimo da izbegnemo nesreću.

 

BONUS VIDEO:

Saznajte za 2 minuta da li ćete se ikad udati!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi