Paradajz čorba sa mesnim knedlama
Potrebno je:
Za knedle
- 150 g mlevenog mesa
- tost
- pola glavice crnog luka
- čen belog luka
- so, biber
Za čorbu
- glavica crnog luka
- 3 supene kašike pirea od paradajza
- kašičica mlevene paprike
- konzerva pelata
- 2 supene kašike ulja
- kocka za supu, so, peršun
Priprema:
Sitno iseckajte crni i beli luk. Tostu odstranite koricu i isecite ga na sitne kockice. Izmešajte tost sa mesom. Ako je potrebno, dodajte malo prezli. Ugrejte rernu na 200 stepeni, na pleh stavite peki papir. Formirajte knedlice i stavite da se peku u rerni 10 minuta. Ostavite da se prohlade. U sud stavite ulje i dodajte seckani crni luk. Kada se prodinsta, dodajte mlevenu paprika, pire od paradajza i sve propržite. Prženjem se ubija kiselost paradajza. Izmrvite kocku za supu, promešajte i nalijte sa 1,2 litra tople vode. Prokuvajte i štapnim mikserom ispasirajte. Sipajte prohlađene mesne knedlice i kratko prokuvajte. Dodajte soli po ukusu. Čorbu ukrasite seckanim listovima svežeg peršuna. Uz prepečeni hleb čorba može biti kompletan obrok.

