UŽIVAĆETE U SVAKOM ZALOGAJU Napravite Rigojanči tortu, sa debelim filom čokolade!
AUTOR:
DATUM I VREME:
17.05.2018. 18:20
Jedna od najukusnijih poslastica iz Mađarske.

Sastojci:
12 jaja
6 kašika šećera
8 kašika šećera u prahu
3 kašike brašna
3 kašike kakaa
250 g putera
200 g čokolade za kuvanje
Uputstvo:
Kora: Umutiti 6 žumanaca sa 6 kašika šećera, 3 kašike brašna i 3 kašike kakaa.
Potom umutiti 6 belanca i 1/2 dodati u prethodno napravljenu masu.
Peći u podmazanom plehu na 200 stepeni.
Fil: 250 g putera sa 8 kašika šećera u prahu, 6 žumanaca i 200 g rastopljene čokolade umutiti. Tome dodati umućenu polovinu snega od 6 belanaca.
Na ohlađenu i izvađenu koru iz pleha preliti ceo fil i posuti kakao ili ukrasiti po želji.
Povezane vesti
-
Čokoladna torta bez margarina
15.05.2018. 05:07 -
Potrebna su vam dva sastojka za čips kao iz restorana
17.05.2018. 13:51 -
Napravite domaće toblerone brzo i bez pečenja!
17.05.2018. 14:46
Svi komentari (0)
Ostavite komentar