Pancerota
shutterstock
Pancerota

shutterstock

Foto: shutterstock

Sastojci:

PROČITAJTE JOŠ I OVO:

 

40gr svežeg kvasca
2 kašičice šećera
250ml toplog mleka
200ml vode
100ml ulja + 2 kašike
2 kašičice soli
600gr brašna + po potrebi da se umesi glatko testo

Nadev:

200gr šunkarice
kečap, pavlaka, origano

Origano

Profimedia

Foto: Profimedia

Priprema:

U toplo mleko izmrviti kvasac i dodati šećer pa ostaviti da odradi.
U posudu usuti 600gr brašna pa istresti mleko i kvasac, ulje i vodu pa promešati kašikom.
Dodati so pa opet izmešati, pa dodati malo brašna i zamesiti testo.
Testo uvirkati u loptu pa premazati sa 2 kašike ulja i ostaviti 30 minuta da odstoji.

Mleveno meso

Profimedia

Foto: Profimedia

Kad je testo nakislo i odstajalo izvaditi ga na pobrašnavljenu površinu, malo premesiti i podeliti na tri dela.

Razvući prvi deo pa iseći ivice i iseći u kvadrate. Svaki kvadrat napuniti nadevom pa preklopiti.

Pekar Pekara Testo

Shutterstock

Foto: Shutterstock

Ivice zatvoriti, pritisnuti viljuškom. Od ove mere trebalo bi da se dobiju 20 panceroti.

Ostaviti 10-15 minuta odmori .
U šerpu usuti 500ml ulja pa kad se dobro zagreje staviti pancerote da se prže, sa obe strane.
Pečene pancerote slagati na tanjir na kojem je ubrus da se ocede pa poslužiti tople.