ČUVENA GRILIJAŠ TORTA: Slatkiš koji osvaja i one sa probirljivim ukusom!

Pravi se i služi u svim prilikama: za rođendane, svadbe, slave, a deca joj se uvek raduju zato što ima to karamel-krckavo u sebi

Torta, desert, slatkiš, slatko, kolač
Torta, Foto: Shutterstock, ilustracija

   BEZ JAJA I BRAŠNA: Napravite preukusni čokoladni sufle od samo dva sastojka

Za tri kore: 12 jaja, 12 kašika šećera, 3 kašike brašna, 160 g šećera, 200 g samlevenih oraha

Za fil: 5 jaja, 10 kašika šećera, 125 g čokolade, 250 g margarina, vanilin šećer

Grilijaš za posipanje: 200 g šećera, 150 g seckanih oraha

Za glazuru: 150 g čokolade, 4 kašike ulja 

Za dekoraciju: 100 g čokolade, 100 g margarina

"ĐANDUJA TORTA" JE NAJČOKOLADNIJI DESERT NA SVETU: Kada je probate, biće vam jasno zašto je svi obožavaju

Priprema: Pripremite najpre grilijaš za kore. Rastopite na tihoj vatri šećer kao karamel i dodajte samlevene orahe. Izručite na nauljeni tanjir i, kad se ohladi, sameljite. Za svaku koru umutite penasto četiri belanceta, dodajte četiri kašike šećera, četiri žumanceta, kašiku brašna, 120 grama samlevenog grilijaša. Ispecite tri kore.

Za fil mutite na pari pet celih jaja sa šećerom i vanilin šećerom, a na kraju dodajte čokoladu. U ohlađen fil umešajte umućeni margarin. Posebno pripremite još jednu turu grilijaša za posipanje, pa ga usitnite u avanu, da bude krupniji. Nafilujte tortu i celu je pospite.

JEFTINA I BRZA TORTA KOJU SVI OBOŽAVAJU: Njen ukus će vas raspametiti

Odozgo prelijte glazurom od čokolade, a okolo obilno pospite grilijašem. Za čokoladne kupice umutite penasto margarin i rastopljenu čokoladu, pa špricem sa zvezdastim otvorom dekorišite tortu. 

Trobojni kolač bez pečenja: Sočna i ukusna poslastica po bakinom receptu!

Torta, kolač, čokolada, desert, poslastica
Torta, Foto: Shutterstock/Ilustracija

  PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

Najnovije - Alo.rs