ilon mask
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

Mask je prokomentarisao reči konzervativnog blogera Jana Čonga, koji je rekao da bi Karlson mogao da "nastrada", jer su neki američki političari i predstavnici medija već tražili hapšenje novinara zbog njegovog položaja.

Čong je takođe upozorio da "ako Taker Karlson ne bude oprezan, mogao bi da postane sledeći Džulijan Asanž.

- Uhapsite one koji pozivaju na njegovo hapšenje - napisao je Mask u komentaru na Čongovu objavu.

Video poruka američkog novinara Takera Karlsona iz Moskve, u kojoj je najavio intervju sa Vladimirom Putinom, do sada ima više od 60 miliona pregleda na društvenoj mreži Iks.

Karlson je dan ranije postavio video snimak napravljen u pozadini kremaljskih kula i Sabornog hrama Hrista Spasitelja, u kojem je naveo da će uskoro intervjuisati ruskog lidera. Novinar je naglasio da je ovaj razgovor veoma važan, pošto Amerikanci apsolutno nisu svesni šta se dešava u Rusiji i Ukrajini.

Njegova poseta Rusiji naišla je na kritike velikog broja zapadnih medija i pojedinih političara, a njegova poruka izazvala je pometnju kako među korisnicima mreže, tako i među predstavnicima medija i američkog političkog establišmenta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Ljubica

07.02.2024 16:05

Tako je, ne razumem kojoj vrsti demokratije pripadaju napadi na ljude, koji žele slobodu informacija i praktikuju istinski poziv svoje profesije.