Omladina
Foto: AP/Alexander Zemlianichenko (STF)

"On (Karlson) ima stav koji se razlikuje od ostalih, on ni na koji način nije proruski, nije proukrajinski, već je pre proamerički. Ali, u najmanju ruku, bitno se razlikuje od stava tradicionalnih anglosaksonskih medija", rekao je Peskov o tome zašto je Putin dao intervju ovom novinaru.

Taker Karlson ranije danas je potvrdio da je došao u Moskvu zbog planiranog intervjua sa ruskim predsednikom, iako se u Rusiji nalazi već nekoliko dana. "Ovde (u Moskvi) sam zbog intervjua sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. To radimo zato što je to naš posao. Mi se bavimo novinarstvom. Naša dužnost je da informišemo ljude", rekao je Karlson u video-snimku objavljenom na društvenoj mreži X.

On je dan ranije postavio video-snimak snimljen u pozadini kremaljskih kula i Sabornog hrama Hrista Spasitelja, u kojem je naveo da će uskoro intervjuisati ruskog lidera. Novinar je naglasio da je ovaj razgovor veoma važan, pošto Amerikanci apsolutno nisu svesni šta se dešava u Rusiji i Ukrajini.

 

 

Dodao je da je rat u Ukrajini "ljudska katastrofa" u kojoj je pobijena čitava generacija Ukrajinaca, a da većina Amerikanaca nije dovoljno obaveštena o tom sukobu.

Prema rečima Karlsona, Vašington je dva puta pokušao da sabotira intervju, što je sekretarka za štampu Bele kuće Karin Žan Pjer demantovala.

Istovremeno, novinar je pojasnio da je vlasnik društvene mreže X Ilon Musk obećao da neće blokirati razgovor sa Putinom kada bude objavljen na toj platformi, prenose RIA Novosti. Najava razgovora Putina sa Takerom Karlsonom dobila je više od 60 miliona pregleda za trinaest sati.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading