andrej milović
Foto: Printscreen/YouTube/Skupština Crne Gore

"U tom slučaju sve je urađeno u skladu sa zakonom", kazao je Milović

On je rekao da će se videti ko je kome šta obećavao, te da li ima presretnuti razgovor između Albanije i Tuzi o Čamgozu te je li neko iz 43. Vlade imao neke obaveze prema ovom državljaninu Turske. 

Ministar je optužio GP URA da vodi kampanju na društvenim mrežama u medijima protiv njega povezujući ga lažno sa kriminalom. 

"Ako ja štitim mafiju, što mi onda preko posrednika šalju poruke da nije pametno ovako da radim", kazao je Milović. 

"Zašto niste podržali anti mafija zakon", pitao je Milović.

On je kazao da neko blokira nastavak istrage protiv Rada Miloševića, iz GP URA, koji je ranije bio uhapšen zbog šverca cigareta.

Ministar je odgovarao na optužbe poslanika Filipa Adžića, koji je rekao da ministar krije istinu i da je on, kako sumnjaju, povezan sa organizovanim kriminalom. 

"Vaša saradnja sa mafijom se vidi svakodnevno", rekao je Adžić.

On je optužio Milovića da opstruira istrage, posbeno u slučaju "Do Kvon."

Milović je izjavio da je GP URA montirala aferu "Do Kvon".

"Imamo svedoka koji je spreman da svedoči da ste Vi kazali ko je prevezao Do Kvona preko granice. Spreman je da svedoči, a ja ću sve da dam Tužilaštvu. Vi znate da sam ja politička kičma Milojka Spajića i Vi hoćete da slomite mene da bi slomili njemu političku kičmu. Ali nećete uspeti, jer nemate dokaze i Vi znate to dobro", kazao je Milović.

On je rekao da ANB nikada nije njega kontaktirala za slučaj Čamgoza.

"Vama su možda ekspertize vezane za kafu i makijato, ali ja znam šta su nadležnosti Ministarstva pravde i šta su obaveze koje mi moramo da ispunimo", kazao je Milović.

On je rekao da jedan sudija Osnovnog suda ima po 350 predmeta u radu. 

"Time se ovi stručnjaci iz ranije vlade nisu bavili, samo trube "mafija, mafija". A iskopaše im tunel, zamalo su im u kancelarije ušli", izjavio je Milović.

 Adžić je uzvratio da Milović svakodnevno dokazuje osnovanost onoga što mu opozicija stavlja na teret. 

"Kažete da nam treba šok terapija u sudovima, a donosite zakone koji na funkcijama drže sve one sudije koji su doveli do ovog stanja. Plate sudija su takve da bi svakome poštenom čoveku to bilo dovoljno da časno i pošteno obavlja svoj posao. Kada sam rekao da ste Vi kurir mafije to sam konkretno potkrepio činjenicom da ste Vi dali zaštitu ovom čoveku iz Turske. Vi govorite o italijanskom modelu kada je u pitanju zaplena kriminalom stečene imovine, a ja Vam tvrdim da dok ste Vi ministar to neće biti primenjivo. Pokazali ste koliko vredi Vaša reč, jer je Predrag Šuković još na čelu Specijalnog policijskog odelenja, a Vi ste i dalje ministar", izjavio je Adžić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading