MARKO SEO SA ŽENOM DA VEČERA, A ONDA SU UPALI SPECIJALCI Njegov snimak sa posteljinom digao je celu zemlju na noge (VIDEO)
Foto: Shutterstock

Raduano, 40-godišnji šef mafije Gargano u južnoj italijanskoj regiji Pulja, uhvaćen je u četvrtak ispred luksuznog restorana u Bastiji na Korzici, gde je večerao sa ženom.

Uhapsila ga je ista jedinica za borbu protiv mafije koja je uhvatila Matea Mesinu Denara, još jednog kriminalnog bosa koji je proveo skoro tri decenije u bekstvu.

Rauduona je naveden kao jedan od 10 najopasnijih begunaca Evropola, preneo je CNN.

 

 

Uhapšena je i njegova desna ruka Đanluiđi Trojano, koji je pobegao iz kućnog pritvora 2021. nakon što je odvojio svoju elektronsku nanogicu. On je uhapšen u četvrtak u Granadi u Španiji dok je preuzimao paket sa servisa.

Zajedničku operaciju naredila je Okružna uprava za borbu protiv mafije Barija, Pulja, a izveli su je karabinjeri ROS-a i pokrajinska komanda Fođa, Pulja. Španska Civilna gvardija i francuska Nacionalna žandarmerija takođe su sarađivale u hapšenju, navodi se u saopštenju karabinjera.

Spustio se kroz prozor i nestao

Raduanovo bekstvo vezivanjem čaršava sa prozora zatvora pre nešto manje od godinu dana uhvaćeno je nadzornim kamerama zavoda. Bekstvo je trajalo 16 sekundi, a on je pobegao peške, a da ga stražari nisu primetili ili jurili, što je dovelo do interne istrage zatvora maksimalnog obezbeđenja.

Raduano je služio 24-godišnju kaznu zatvora zbog trgovine drogom kada je pobegao, a osuđen na doživotni zatvor u odsustvu nakon bekstva zbog podsticanja ubistva mafijaša Omara Trota u baru za bruskete u Viestu, u Italiji, 2017. godine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading