Domenikantoni Velega
Foto: Alo/Printsceen

Sve je upućivalo na to da je muškarca iz Italije, koji je nađen mrtav u zapaljenom vozilu, ubila Kamora, italijanska kriminalna organizacija. Međutim, istina je daleko strašnija i uznemirujuća.

Karabinjeri su 3. marta 2022. godine pronašli zapaljen fiat 600 u Ačeri, u provinciji Napulj. Unutra je pronađeno ugljenisano telo Domenikantonija Velega (48) godina, koji je imao kriminalni dosije. Na početku su postojali dokazi o organizovanom kriminalu ili čak samoubistvu, ali istina je mnogo strašnija.

Prema istražiteljima, nakon nasilne svađe, žrtvu su u svom domu napali bivša supruga i muškarac sa kojim je imala aferu. Velega je odvezen u Ačeru u njegovim kolima, gde je par zapalio vozilo, dok je on bio unutra i još uvek živ, kako bi izbrisali sve tragove.

Nakon ubistva par je takođe pokušao da skrene istragu, podržavajući hipotezu o ubistvu Kamore. U kući žrtve namerno su ostavili napunjen pištolj, kako bi ga istražitelji pronašli.

Međutim, taj pištolj nije bio tamo tokom prvog pretresa kuće. Čak ni hipoteza o samoubistvu nije bila održiva: zašto bi Domenikantonio spustio dva prednja sedišta svog fijata, ako je samo hteo da se ubije?

Na kraju su ubice uhvaćene zahvaljujući plavim rukavicama. Naime, neki svedoci rekli su da su videli muškarca sa plavim rukavicama kako se udaljava od mesta gde je vozilo zapaljeno.

Dva dana nakon što je pronađeno telo nesrećnog čoveka, istražitelji su pronašli par plavih rukavica u kanti za smeće na terasi bišve žene žrtve.

Madalena Masi (39) i njen partner Frančesko Miranda (51) sada se nalaze u zatvoru zbog optužbi za brutalno ubistvo njenog bivšeg muža.

BONUS VIDEO

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading