CRNOGORCI "HITNO" USVAJAJU ZAKON! Od nove godine nema klađenja na inostranim sajtovima! Evo šta će sve biti zabranjeno
Printscreen

Izmene zakona će biti izlasane u narednih nekoliko dana, nakon čega će početi i njegova primena. 

Član 7 jasno kaže da je: 

zabranjeno učestvovanje u inostranim igrama na sreću za koje se ulozi plaćaju na teritoriji Crne Gore
prikupljanje uloga u Crnoj Gori za učestvovanje u igrama na sreću koje se priređuju u inostranstvu.
prodaja inostranih srećki i tiketa.
priređivanje igara na sreću u slobodnim zonama.

Od svih mobilnih provajdera biće traženo da blokiraju pristup IP adresama priređivača igrara na sreću koji nisu iz Crne Gore. Dakle, svi ljubitelji igranja na sajtovima Bet365 ili Bwin to više neće moći da rade iz Crne Gore. 

Još jedna novina predstavlja činjenica da uplate na onlajn nalog u Crnoj Gori biće moguće samo na dva načina. Prvi je direktno na uplatnom mesto (u kladionici), a  drugo je putem platnih kartica. 

Više neće moći da se vrše uplate putem specijalnih terminala, najčešće na bezniskim pumpama i marketima, kao i na svim trafikama u Crnoj Gori. 

Nakon višegodišnje ustaljene prakse da ugostiteljksi objekti mogu da priređuju igre na sreću, to više neće biti slučaj. Ljubitelji tombole i korišćenja terminala za klađenje moći će iste da koriste u kazinima i kladionicama, ali ne i u kafićima. 

Ovo će biti regulisano amandmanom, koji će postati sastavni deo zakona, a koji je ranije podnio tadašnji poslanik Demokrata Momo Koprivica, u kojem je decidno propisana zabrana terminala za klađenje i kocku u ugostiteljskim objektima.

Novim zakonskim rešenjem, te kontrolom onlajn klađenja, kao i fiskalizacijom svakog terminala za klađenje, Crna Gora će godišnje zarađivati na desetine miliona evra više. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading