danijel živković
Foto: Alo/Foto: Youtube/Printscreen/ Al Jazeera Balkans

Navode da on očigledno pokušava da umanji štetu nastalu zbog njegovog ideološkog lutanja koje je posledica očajničke želje da zadrži fotelju predsednika Skupštine.

Bivši režim se obračunavao sa prošlošću Crne Gore kada su svi pravoslavci bili Srbi

“Zbog toga, apelujemo na sve snimatelje i fotografe, da ne izlažu Andriju Mandića „velikim problemima“, kao onomad kad su ga slikali pored predsednika Skupštine Kosova, države koju on i njegova partija ne priznaju”, saopšteno je DPS-a.

Kako su ocenili, nakon takvih „neprijatnih“ situacija, kada Andrija Mandić ne može da objasni svoju političku prevrtljivost koja je posledica jake želje da bude državni funkcioner, on krene da zasipa javnost neistinama i da produbljuje podele među građanima.

“I sve to radi da bi sanirao štetu koja se očituje u razočarenju članova njegove stranke, i njihovom napuštanju Nove srpske demokratije”, kazali su iz DPS-a.

Iz te partije poručuju da je, sve što je rekao u jučerašnjem intervjuu neistina, zaključno sa izmišljotinom da je on bio opozicioni poslanik do prie mesec dana. Teško da će Mandić nekom objasniti da je on bio opozicija dok je nosilac njegove liste bio premijer, ili da se mučio kao opozicionar dok su se funkcioneri njegove stranke rasporedili po dubinama i širinama svih profitabilnih državnih preduzeća.

“Mandićev pokušaj da svojata sve naše građane koji su Srbi po nacionalnosti je jadan. Njegov višedecenijski napor da Srbe u Crnoj Gori pokaže kao ugrožene građane, kako bi na taj način politički profitirao i sebe instalirao u neku od državnih fotelja, što mu je na kraju i uspelo, je za svaku osudu”, dodaju.

Takođe, ocenjuju da je, izmišljanje ugroženosti, izazivanje destabilizacije, sluganstvo drugim državama, bio put ka ovoj fotelji u koju je Mandić i zaseo i koju namerava da koristi isključivo kako bi radio protiv interesa Crne Gore.

“Mandić bi ipak morao da zna da će se u toj fotelji zadržati mnogo kraće nego što je mislio, a najbolji odgovor njegovoj politici zloupotrebe građana koji se izjašnjavaju kao Srbi mu daju oni sami već godinama, zbog čega njegova Nova srpska demokratija nikada nije uspela da pređe više od 10 odsto podrške”, zaključuju iz DPS-a.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading